Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Βροχερά Χριστούγεννα, “λευκή” Πρωτοχρονιά!

 

Δημοσίευση 24/12/2010 07:02 Ανανέωση 24/12/2010 11:17

Νοτιάς, υγρασία, βροχές και ζέστη... Μέσα σε αυτό το καιρικό σκηνικό θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, ενώ η λευκή "επέλαση" δεν αποκλείεται να έρθει λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου.

Παραμονή Χριστουγέννων

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, ο καιρός θα μας τα κάνει…μούσκεμα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν, αρχικά στα δυτικά, ενώ βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΜΥ Τάσο Αρνιακό σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr, κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Όσο για τη θερμοκρασία, αυτή θα μας γλυκάνει καθώς θα κυμανθεί από 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Χριστούγεννα

«Ανήμερα Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι βροχερός, κυρίως στα δυτικά», τονίζει ο κ. Αρνιακός. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά ενώ μερική εξασθένιση των φαινομένων θα έχουμε από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13-14 βαθμούς Κελσίου.

Οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν με σχετικά ήπιο, ζεστό καιρό ενώ ο καιρός θα μεταβληθεί ριζικά την Πρωτοχρονιά! Οι ψυχρές μάζες που θα κάνουν την εμφάνισή τους από την Ευρώπη θα ρίξουν τη θερμοκρασία, «ντύνοντας» την παραμονή του 2011 στα λευκά (από τη περιοχή της Λαμίας και πάνω) με πτώση θερμοκρασίας και ενίσχυση των βοριάδων.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: