Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Προσφυγή στον Άρειο Πάγο από Εφραίμ και Αρσένιο

 

Δημοσίευση 23/12/2010 08:03 Ανανέωση 23/12/2010 10:24

Μετά την απόφαση του Εφετείου Θράκης, το οποίο αποδέχθηκε την πρωτόδικη απόφαση κατά της κυρίας Ψάλτη , του γέροντος Εφραίμ και του π. Αρσένιου , μειώνοντας την πρωτόδικη καταδίκη από 15 μήνες σε 10 με αναστολή , η μονή Βατοπεδίου ετοιμάζεται να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και στον Άρειο Πάγο

Δύο ήταν οι κατηγορίες με τις οποίες ασχολήθηκε το δικαστήριο.

Η πρώτη αφορούσε διαρροή δικαστικού απορρήτου σχετικά με τη διάσκεψη που έγινε τέλος Απριλίου 2004. Όμως, όπως φάνηκε από πλήθος εγγράφων, το δικαστικό αυτό απόρρητο είχε διαρρεύσει πολύ πριν τη διάσκεψη που έγινε τον Απρίλιο, ακόμη και στα ΜΜΕ της Ξάνθης, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων και τοπικών παραγόντων.

Η δεύτερη κατηγορία αφορούσε παράβαση καθήκοντος της κας Ψάλτη. Σύμφωνα όμως με έγκυρους νομικούς κύκλους, το αδίκημα αυτό δεν υφίσταται καν στην προκειμένη περίπτωση, διότι δεν είχαν παρέλθει παρά μόνο επτά μήνες περίπου από τη συζήτηση της υπόθεσης, ενώ σύμφωνα με το νόμο αποφάσεις εκδίδονται εντός οκτώ μηνών, και πολλές φορές σε δύσκολες περιπτώσεις και πέραν της διορίας αυτής.

Σημαντικό ρόλο για την καταδίκη των κατηγορουμένων, έπαιξε, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την υπόθεση, ενώ είναι γνωστό ότι κανείς δεν καταδικάζεται με αστήρικτες και αναπό¬δεικτες κατηγορίες. Παράλληλα, παραδόξως δεν λήφθηκαν υπόψη από το δικαστήριο όλα τα στοιχεία.

Για τα πιο πάνω -σύμφωνα με τους συνηγόρους της Μονής- θα γίνει προσφυγή στον Άρειο Πάγο και αν χρειαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: