Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Στην Ευρώπη δανείζονται με μεγαλύτερο κόστος

 

Από το τέλος του περασμένου Νοεμβρίου οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις άρχισαν να πληρώνουν μεγαλύτερη προσαύξηση σε σχέση με το επιτόκιο δανεισμού των χωρών τους και πλέον δανείζονται με μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με τις επιχειρήσεις της Αμερικής.

Στην Ευρώπη δανείζονται με μεγαλύτερο κόστος

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, το οποίο παραπέμπει στους δείκτες εταιρικού χρέους της Bank of America Merrill Lynch, οι ευρωπαϊκές εταιρίες πλήρωσαν τα δάνεια που πήραν κατά μέσο όρο 1,89 ποσοστιαίες μονάδες ακριβότερα από ότι πλήρωσαν οι αντίστοιχες Κυβερνήσεις τους, ενώ οι αμερικανικές εταιρίες πλήρωσαν 1,69 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο.

Να σημειωθεί ότι η διαφορά 0,20 της ποσοστιαίας μονάδας είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί έως σήμερα. Πάντως, διαφορά υπάρχει και στα ασφάλιστρα έναντι κινδύνου πτώχευσης των εταιριών (credit default swaps), τα οποία ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα στις αρχές Σεπτεμβρίου σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά έκτοτε στην Ευρώπη παρέμειναν στις 105 μονάδες βάσης, ενώ στην Αμερική μειώθηκαν στις 85 μονάδες βάσης.

 

 

newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: