Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Υπουργός έστειλε υποπλοίαρχο να του αγοράσει κουρτίνες

 

Πολλά έχουμε δει μέχρι τώρα σε τούτη τη χώρα, αλλά να στέλνει υφυπουργός, υποπλοίαρχο του λιμενικού, προκειμένου να αγοράσει κουρτίνες για το γραφείο του είναι πέρα για πέρα εξοργιστικό.

Υπουργός έστειλε υποπλοίαρχο να του αγοράσει κουρτίνες

Ο λόγος για την υφυπουργό ναυτιλίας, Ελπίδα Τσουρή, η οποία στον καιρό της κρίσης και με τον κόσμο να στενάζει από τα σκληρά μέτρα του μνημονίου αποφάσισε να ανακαινίσει το γραφείο της, σκορπώντας δεξιά και αριστερά χιλιάδες ευρώ.

Μόνο τα έπιπλα του γραφείου της κ. Τσουρή κόστισαν 30.000 ευρώ, αφού δεν τα προμηθεύτηκε από ένα τυχαίο κατάστημα αλλά ίσως από το πιο ακριβό στην αγορά.

Επιπλέον η κ. Τσουρή ξόδεψε 20.273 ευρώ για μηχανογραφικό εξοπλισμό και 3.000 ευρώ για ηλεκτρικά είδη, ενώ υπέγραψε και απόφαση για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών για την κάλυψη αναγκών της Γενικής Γραμματείας ύψους 11.299 ευρώ.

Το πλέον εξοργιστικό στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Πρώτου Θέματος, είναι πως η κ. Τσουρή έστειλε έναν υποπλοίαρχο του λιμενικού σώματος, να της αγοράσει κουρτίνες για το γραφείο της. Το περιστατικό μάλιστα επιβεβαιώνεται από την αναφορά του υποπλοίαρχου η οποία αναφέρει: «Πειραιάς σήμερα την 22/11/2010 ο υπογεγραμμένος υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Μ.Τ. ως εκπρόσωπος του ΥΘΥΝΑΛ/ΠΛΣ-Γ, περιελθών διάφορα καταστήματα και εργαστήρια για την προμήθεια κουρτινών, προς κάλυψη αναγκών γραφείου κ. υφυπουργού στο κτίριο της Γρ. Λαμπράκη 150, βρήκα συμφερότερη τιμή στο πιο κάτω κατάστημα».

Όπως φαίνεται και από την αναφορά η «σοβαρότατη» αποστολή που ανατέθηκε στον υποπλοίαρχο ήταν επιτυχής . Για να μη μείνετε και με την απορία θα σας πούμε πως οι κουρτίνες κόστισαν 550 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος ζήτησε να κατατεθεί αναλυτική λίστα με τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε το γραφείο της υφυπουργού, καθώς και τα σχετικά τιμολόγια, ενώ διερωτήθηκε γιατί η υφυπουργός δεν στεγάστηκε στο νέο κτίριο του υπουργείου στην Ακτή Βασιλειάδη.

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα η κ. Τσουρή είναι πιθανό να στεγαστεί στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό τι θα κάνει τα ακριβά έπιπλα, τους υπολογιστές και τις νέες κουρτίνες.

 

 

 

newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: