Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

25η επέτειος από την καταστροφή του Τσάλεντζερ

 

Η NASA τιμά τη μνήμη των αστροναυτών της που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια αποστολών στο Διάστημα, με αφορμή την 25η επέτειο από την καταστροφή του Τσάλεντζερ.

Το διαστημικό λεωφορείο εξερράγη 73 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους όλα τα μέλη του πληρώματος, ανάμεσά τους και μια δασκάλα.

Την καταστροφή του Τσάλεντζερ παρακολούθησαν «ζωντανά» από την τηλεόραση εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο διευθυντής της NASA Τσάρλι Μπόλντεν κατέθεσε στεφάνι στο κοιμητήριο του Αρλινγκτον στη μνήμη όλων των αστροναυτών που σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν σε αποστολή στο Διάστημα.

Ανάμεσά τους, οι τρεις αστροναύτες του Απόλλων 1 που χάθηκαν όταν στο διαστημόπλοιο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις 27 Φεβρουαρίου 1967 και οι επτά του Κολούμπια, το οποίο διαλύθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2003 όταν έμπαινε στην ατμόσφαιρα της Γης.

«Στην πορεία της ιστορίας έχουμε δει πως οι μεγάλες επιτυχίες έχουν και μεγάλο κόστος. Θρηνούμε για τους γενναίους αστροναύτες που έκαναν την απόλυτη θυσία στηρίζοντας τις αποστολές της NASA», επισήμανε σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επέτειο της τραγωδίας, ο πρόεδρος Ομπάμα.

«Μέσα από τον θρίαμβο και την τραγωδία, ο κάθε ένας από μας κέρδισε από το κουράγιο και την αφοσίωσή τους. Τιμούμε τη μνήμη τους προσπαθώντας για ένα καλύτερο μέλλον», υπογράμμισε ο Aμερικανός πρόεδρος. 

pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: