Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ανέσυραν από την λίμνη της Καστοριάς ακόμη και... κρεβάτια!

 

Μαζικές προσπάθειες για τον καθαρισμό της λίμνης της Καστοριάς πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο.
Υπάλληλοι του δήμου περισυνέλεξαν, μεταξύ άλλων σίδερα, τραπεζοκαθίσματα, ακόμη και... κρεβάτια κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου καθαρισμού.
Εκπρόσωποι του δήμου έκαναν λόγο ακόμη και για ύπαρξη αυτοκινήτων μέσα στη λίμνη, για τα οποία θα χρειαστεί η συνδρομή γερανού, προκειμένου να τα σηκώσει.

«Η προσπάθεια θα συνεχιστεί περιμετρικά της λίμνης ενώ επόμενο βήμα είναι να λύσουμε, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ, το πρόβλημα των εξακοσίων περίπου οικοδομών που δεν είναι συνδεδεμένες με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο, με αποτέλεσμα τα λύματα να καταλήγουν στη λίμνη», ανέφερε ο πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Λίμνης του Δήμου, Δημήτρης Τσομπάνος. Απευθύνει παράλληλα έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να μην πετούν σκουπίδια και άλλα αντικείμενα και να σεβαστούν το οικοσύστημα.
Η δημοτική Αρχή αναμένει από το υπουργείο Περιβάλλοντος την ενεργοποίηση μέχρι το Πάσχα του φορέα διαχείρισης της λίμνης της Καστοριάς καθώς, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πέτρος Τόσκος, ο φορέας θα αναλάβει συντονισμένες δράσεις για το θέμα.

Συντάκτης Γιαπρακίξ  giapraki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: