Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σερβία: 10.000 ευρώ για κάθε νέα θέση εργασία

 

Σερβία: 10.000 ευρώ για κάθε νέα θέση εργασία

Η κυβέρνηση της Σερβίας διπλασίασε το ποσό επιδότησης των νέων θέσεων εργασίας για τις υπανάπτυκτες περιοχές. Έτσι για κάθε νέα θέση εργασίας που θα δημιουργείται σε κάποια από τις 15 περιοχές που κρίθηκαν υπανάπτυκτες, θα χορηγείται επιδότηση ύψους 10.000 ευρώ.

Το μέτρο αυτό στόχο έχει να ενθαρρύνει τις ξένες επενδύσεις, ώστε να μειωθεί η ανεργία στις υπανάπτυκτες περιοχές, που ξεπερνά το 40%, αλλά και για να μειωθούν οι μεγάλες διαφορές που παρουσιάζονται στο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ διαφόρων περιοχών της Σερβίας.

Ο υπουργός Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Νεμπόισα Τσίριτς εξέφρασε την ελπίδα ότι με την αύξηση της επιδότησης οι ξένοι επιχειρηματίες θα επιλέξουν υπανάπτυκτες περιοχές για να επενδύσουν τα χρήματα τους.

Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στην απόφαση αυτή βρίσκονται κυρίως στη Νότια Σερβία. Οι πρώτες εταιρίες που θα επωφεληθούν από το μέτρο αυτό είναι η ιταλική εταιρία ενδυμάτων Benetton, που ανοίγει μεγάλη παραγωγική μονάδα στην πόλη Νις και η νοτιοκορεάτικη εταιρία παραγωγής εξαρτημάτων ανάφλεξης αυτοκινήτων, Yura που επίσης στην ίδια πόλη άρχισε να λειτουργεί το δεύτερο της εργοστάσιο της στη Σερβία.

tasntiri

Δεν υπάρχουν σχόλια: