Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Έξω από την Ε.Ε. θα μείνει η FYROM με τέτοιες γελοιότητες. Χλιαρή αντίδραση από την Ελλάδα

 

Την ώρα που η Ελληνική πολιτική κοιμάται κάποιοι φροντίζουν να υπενθυμίζουν στους Σκοπιανούς τι εστί "καλή γειτονία".
Χαστούκι του επιτρόπου Στέφαν Φιούλε προς τους Σκοπιανούς για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Κι ενώ χθες το μεσημέρι οι σκοπιανοί έστηναν στην κεντρική τους πλατεία το άγαλμα του...
Μεγάλου Αλεξάνδρου (φωτο και βίντεο εδώ) η ΕΕ τους έβγαζε “κίτρινα κάρτα”.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Štefan Füle επιφύλασσε μία έκπληξη τόσο για την Σκοπιανή όσο και για την ελληνική διπλωματία.
Μιλώντας στο κανάλι Α1 των Σκοπίων είπε στους γείτονες, Σκοπιανούς, ότι με ενέργειες όπως την ανέγερση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η FYROM μπορεί να «βγει» ακόμη και από το καθεστώς της υποψήφιας χώρας.
«Οι μεταρρυθμίσεις» που αργούν, αλλά και «ενέργειες που χαρακτηρίζονται από την Ελλάδα ως προκλητικές», μπορεί να κοστίσουν στους Σκοπιανούς το όνειρο της Ευρώπης.
Αυτό που δεν μπορεί να κάνει προφανώς η ελληνική διπλωματία και το υπουργείο Εξωτερικών, το κάνει ο επίτροπος Φιούλε.
Ο Έλληνας Υπ.Εξ. Σταύρος Λαμπρινίδης, συναντήθηκε με τον Σκοπιανό Υπ.Εξ. Αντόνιο Μιλόσοσκι, να μην επικεντρώνεται στο παρελθόν και τον παρακάλεσε για εποικοδομητική στάση.
Ο Μιλόσοσκι έγραψε στα παλιά του παπούτσια τις εκκλήσεις Λαμπρινίδη.
Η πλήρης είδηση από το ΑΠΕ:
Ολιγόλεπτη συνάντηση είχε χθες στο Λουξεμβούργο, στο Συμβούλιο Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλοσόσκι. Ο κ. Μιλοσόσκι ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Λαμπρινίδη, ενώ αναφέρθηκε στην πρόθεση των Σκοπίων να επιδιώξουν νέο γύρο συνομιλιών υπό τον ειδικό μεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς. Ο κ. Λαμπρινίδης κάλεσε τα Σκόπια να επιδείξουν εποικοδομητική στάση αντί να ορθώνουν τοίχους και αγάλματα. Για την κρίση στην Αλβανία, πρότεινε την εκεί μετάβαση ομάδων υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για συνομιλίες με τα εμπλεκόμενα μέρη.
"(FYRO) Macedonia can lose its candidate status if it continues to make moves that Greece perceives as provocations," EU commissioner for enlargement Stefan Fule said last week.

taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: