Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Έρευνες από την αστυνομία Ομαδική απόδραση από τις φυλακές ανηλίκων στο Βόλο

 

Ούτε… γραβιέρα να ήταν οι  φυλακές Ανηλίκων στην Κασσαβέτεια  του Βόλου! Οι σωφρονιστικοί  υπάλληλοι πήραν πολύ αργά  είδηση την ομαδική απόδραση  που έγινε αργά το βράδυ  της Κυριακής από το κλειστό τμήμα των φυλακών, με οκτώ κρατούμενους να βρίσκουν τον δρόμο προς την ελευθερία κάνοντας… άλμα επί κοντώ!
Οι νεαροί κρατούμενοι, που  είναι στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί, έκοψαν πρώτα την εσωτερική περίφραξη και βγήκαν στο προαύλιο. Χωρίς κανείς να τους εμποδίσει, άρπαξαν έναν σωλήνα ύδρευσης και τον χρησιμοποίησαν ως κοντάρι, πηδώντας πάνω απ' το φράχτη! Τότε κινητοποιήθηκαν επιτέλους οι φύλακες, που άρχισαν να τους αναζητούν και κατάφεραν να συλλάβουν δύο από τους δραπέτες. Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν άλλον ένα που είχε καταφέρει να φτάσει στη Λάρισα! Οι υπόλοιποι πέντε κατόρθωσαν να εξαφανιστούν.
Οι συγκεκριμένοι δεν ήταν  οι πρώτοι που κατάφερναν να  διαφύγουν ανενόχλητοι από τις  φυλακές- «σουρωτήρι»! Τους προηγούμενους μήνες, σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας είχαν συλληφθεί για διάφορα αδικήματα –κυρίως κλοπές και διαρρήξεις- τουλάχιστον τέσσερις νεαροί που είχαν αποδράσει από εκεί!
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, στις 6 Ιουνίου, είχαν αποδράσει χρησιμοποιώντας σκάλα άλλοι δυο αλλοδαποί κρατούμενοι. Ο ένας είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δυο ετών και επτά μηνών για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και εργαζόταν στο βουστάσιο των φυλακών, ενώ ο άλλος εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών για ναρκωτικά, εργαζόταν στο λαχανόκηπο και είχε λάβει στο παρελθόν τρεις τακτικές άδειες από τις οποίες επέστρεψε στο χρόνο που είχε οριστεί. Για την διπλή αυτή απόδραση, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε διατάξει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: