Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Γαύρος μαρινάτος με πιπεριές Φλωρίνης

 

Γαύρος μαρινάτος με πιπεριές Φλωρίνης

υλικά για μια πιατέλα
  • 1 κιλό φρέσκα γαυράκια
  • Μπόλικο αλάτι
  • 2 φλιτζ τσαγιού ξύδι
Για το σερβίρισμα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 ½ λεμόνι
  • Μπόλικος ψιλοκομμένος μαϊντανός

Με μεγάλη προσοχή αφαιρείτε από τους γαύρους τα κεφαλάκια τους και πιέζοντας ελαφρά με το δάχτυλό σας αφαιρείτε τα εντόσθια.  Τα ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό να γίνουν ολοκάθαρα.  Πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλά σας χωρίζετε τους γαύρους στα δύο αφαιρώντας τη ραχοκοκαλιά.  Ξεπλένετε για δεύτερη φορά τα φιλέτα με νερό και τα βάζετε σε βαθιά πιατέλα.  Τα αλατίζετε πάρα πολύ καλά και τα περιχύνετε με το ξύδι.  Τα αφήνετε να μαριναριστούν και να ψηθούν στο ξύδι τουλάχιστον για 6-10 ώρες.  Αμέσως μετά τα βάζετε σε καθαρή πιατέλα, σκορπάτε ανάμεσά τους το ψιλοκομμένο σκόρδο, περιχύνετε με το λεμόνι και με το λάδι και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.  Τα μαριναρισμένα γαυράκια μπορούν να διατηρηθούν έτσι στο ψυγείο για αρκετές μέρες.  Σερβίρονται σαν μεζές σε ούζο και ρακί και συνοδεύονται ωραία από μαύρες ελίτσες.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: