Ποιος θα πίστευε ότι τα λουλούδια θα ήταν τόσο νόστιμα και λαχταριστά; ...
Και όμως, εκτός από τα τηγανιτά κολοκυθάκια και τις μελιτζανούλες, το καλοκαίρι στο τηγάνι σας θα βάλετε και άνθη κολοκυθιού. Νόστιμα και μυρωδάτα, θα τα λατρέψει κάθε παιδί και θα γίνουν οι αγαπημένες του λιχουδιές.
Υλικά
2 μπολ γεμάτα κολοκυθοκορφάδες
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κούπα λευκό κρασί
1½ κούπα τριμμένο ανθότυρο
½ κούπα ελαιόλαδο
αλεύρι
Πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση
1. Βάζετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και αφού τους αλευρώσετε πρώτα ρίξτε μέσα τους κολοκυθοκορφάδες. Ανακατέψτε καλά για να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές από όλες τις μεριές.
2. Όταν πάρουν χρώμα ρίξτε το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί αρκετά το ζουμί, ανακατεύοντας συχνά.
3. Σε ένα μπολάκι ρίχνετε το ανθότυρο και τον άνηθο και τα ανακατεύετε καλά να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Σερβίρετε το ανθότυρο πάνω από τους κολοκυθοκορφάδες μαζί με τηγανιτά κολοκυθάκια, φυσικά.
queen.gr
Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΣΥΝΤΑΓΗ: Τηγανητοί μυρωδάτοι κολοκυθοκορφάδες http://24wro.blogspot.com/2011/06/blog-post_7793.html#ixzz1PzdGDHpq
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου