Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Αυτοκίνητα… μινιατούρες!

 

Αυτοκίνητα μινιατούρες, που όμως μπορεί κανείς να τα οδηγήσει κανονικά δημιούργησε η εταιρεία Pocket Classics. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Μόνο μειονέκτημα ότι μπορούν να κυκλοφορήσουν μόνο σε ιδιωτική ιδιοκτησία.

Αυτές οι δύο ρεπλίκες τύπου Τζάγκουαρ και Πόρσε είναι ό,τι πρέπει για να μετακινείται κανείς σε μια πολυσύχναστη πόλη και να παρκάρει γρήγορα και εύκολα παντού.

Τα μικροσκοπικά αυτοκίνητα αξίας 10.000 λιρών μπορούν να φτάσουν μέγιστη ταχύτητα τα 74 χιλιόμετρα, ενώ όσο και εάν σας φαίνεται περίεργο χωράτε να το οδηγήσετε.

Μάλιστα, μέχρι να τελειοποιηθούν χρειάστηκαν 450 εργατοώρες, ενώ η εταιρεία Pocket Classics έχει αποδώσει φόρο τιμής και σε άλλα θρυλικά μοντέλα όπως είναι η Μπουγκάτι. Μια κανονικού μεγέθους Μπουγκάτι θα κόστιζε περίπου 1,5 εκατ λίρες ενώ μια μινιατούρα μεταξύ 7.000 και 10.000 λιρών.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές τα εν λόγω αυτοκινητάκια είναι τα καλύτερα παιχνίδια στο κόσμο και ένας ενήλικας χωράει σε αυτά μια χαρά. Σημειώνεται ότι είναι πλήρως εξοπλισμένα με κόρνα, φώτα και όλα τα σχετικά, ενώ ζυγίζουν μέχρι και 200 κιλά.

Τα εν λόγω μικροσκοπικά μοντέλα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν νόμιμα στο δρόμο παρά μόνο σε ιδιωτική ιδιοκτησία, ενώ ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να ζητήσει όποιες αλλαγές θέλει σχετικά με το χρώμα.

Πηγή: News247.gr

Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2010/11/autokinita-miniatoures/#ixzz1UcYJuDyr

Δεν υπάρχουν σχόλια: