Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τραγωδία στην άσφαλτο! Δύο νεκροί και 9 τραυματίες σε ανατροπή μίνι μπας στα Γρεβενά

 

Το λεωφορείο με τουρίστες από την Τσεχία ξέφυγε από την πορεία του και τούμπαρε με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 2 γυναίκες και να τραυματιστούν πολλοί από τους επιβάτες.

Οι επιβάτες του 21θέσιου λεωφορείου, που διαμένουν στα Βρασνά, επισκέφθηκαν σήμερα τα Μετέωρα στην Καλαμπάκα. Στη επιστροφή το λεωφορείο χτύπησε στο πίσω μέρος με ένα τζιπ που οδηγούσε γυναίκα, στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο των Γρεβενών.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεφύγει από την πορεία του και να αναποδογυρίσει. Ανάμεσα στους επιβάτες, όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν και μικρά παιδιά.

Από τα συντρίμια ανασύρθηκαν νεκρές οι δύο νεαρές γυναίκες περίπου 25 χρόνων ενώ υπάρχουν και εννιά τραυματισμένοι, κάποιοι από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Άμεση ήταν η επέμβαση των ανθρώπων που εργάζονται στο Νοσοκομείο Γρεβενών καθώς έφτασαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή 6 ασθενοφόρα. Κάποιοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 5 το απόγευμα στη γέφυρα Καλαμιτσίου, στο ρεύμα της Εγνατία Οδού από Γιάννενα προς Θεσσαλονίκη. Η λωρίδα κυκλοφορίας στο σημείο αυτό προς Θεσσαλονίκη παραμένει κλειστή.

Παράλληλα, εκδηλώθηκε και πυρκαγιά στην παρακείμενη πλαγιά η οποία όμως τέθηκε υπό έλεχγο. «Ευτυχώς που δεν καήκαμε εμείς» δήλωσε  μία γυναίκα που επέβαινε στο λεωφορείο σε σπαστά Αγγλικά..

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Πρεσβίας της Τσεχίας, σύμφωνα με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό starfm, που ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ανέλαβε πρωτοβουλίες για τη μεταφορά των νεκρών καθώς επίσεις και για την μεταφορά των τραυματιών.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: