Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Σε απολογία Εφραίμ και Αρσένιος για Βατοπέδι

 

Κλήσεις σε απολογία για τη σκανδαλώδη υπόθεση του Βατοπεδίου απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες, στους μοναχούς Εφραίμ και Αρσένιο η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού.

Οι δυο μοναχοί θα είναι οι τελευταίοι που θα γράψουν» με τις απολογίες τους τον επίλογο στην επίπονη διαδικασία της κύρια ανάκρισης. Χθες, αργά τη νύχτα ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιων της ανακρίτριας ο δικηγόρος Δημήτρης Πελέκης ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να απολογηθεί ο πατέρας του Διονύσης ο οποίος υπήρξε νομικός σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου για πολλά χρόνια και με το γιο του είχαν παραστεί ως δικηγόροι στη σύνταξη των επίδικων συμβολαίων ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ δημοσίου και μονής.

Είχε προηγηθεί η απολογία για δυο κακουργήματα (ψευδείς βεβαιώσεις και συνέργεια σε απιστία) σχετικά με τα επίδικα συμβόλαια του έτερου μέλους της οικογένειας, της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη, συζύγου του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιωργίου Βουλγαράκη.

Η κυρία Πελέκη έπειτα από πολύωρη απολογία είχε αφεθεί ελεύθερη με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 70.000 ευρώ. Απολογούμενη υποστήριξε μεταξύ άλλων, αν και «τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες κατέληξε να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης από λάθος πολιτικούς χειρισμούς», δείχνοντας ευθέως στον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: