Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου και η Αλ. Τσιάβου ήταν το μοναδικό πλήρωμα που προκρίθηκε απευθείας τελικο

 

Τρεις απευθείας προκρίσεις σε τελικούς και τρεις σε ημιτελικούς, ήταν ο απολογισμός της παρουσίας των ελληνικών πληρωμάτων στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας ανδρών και γυναικών στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.
Χωρίς συναγωνισμό έτρεξαν οι χρυσές παγκόσμιες πρωταθλήτριες του διπλού σκιφ ελ. βαρών. Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου πήραν την πρώτη θέση με 10 δευτερόλεπτα διαφορά από τη δεύτερη βάρκα και ήταν το μοναδικό πλήρωμα από την σειρά του που προκρίθηκε απευθείας στον τελικό.
Εντυπωσιακή και η τετράκωπος των ανδρών εξασφαλίζοντας απευθείας το «εισιτήριο» για τον τελικό της Κυριακής. Οι «ασημένιοι» παγκόσμιοι πρωταθλητές Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Χρήστου και Στέργιος Παπαχρήστος «έπεσαν» πρώτοι στον τερματισμό αφήνοντας αρκετά δευτερόλεπτα πίσω τους αντιπάλους τους.
Το τρίτο ελληνικό πλήρωμα που πέρασε απευθείας στον τελικό ήταν το διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών. Οι Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας ερχόμενοι με κεκτημένη ταχύτητα από την πανηγυρική πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες τερμάτισαν πρώτοι στη σειρά τους και ήταν οι μόνοι που πέρασαν απευθείας στα έξι καλύτερα πληρώματα της διοργάνωσης.

Χωρίς το παραμικρό πρόβλημα προκρίθηκε απευθείας στον ημιτελικό η δίκωπος άνευ. Οι τέταρτοι στον κόσμο Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας τερμάτισαν πρώτοι στην προκριματική σειρά και απέφυγαν την διαδικασία των επαναληπτικών. Στον ημιτελικό του σκίφ γυναικών προκρίθηκε και η Κατερίνα Νικολαίδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε τη 2η θέση στα προκριματικά και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.
Ανάλογη επιτυχία και στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών όπου ο Διονύσης Αγγελόπουλος κατετάγη και αυτός 2ος στον προκριματικό και προκρίθηκε στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Στη δίκωπο των γυναικών οι αδελφές Σπυρίδου, Ανδρεάννα και Κασσιανή πήραν την 4η θέση και θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία να συνεχίσουν για πιο ψηλά αγωνιζόμενες στον επαναληπτικό.
Για το Σάββατο έχουν προγραμματιστεί οι ημιτελικοί και οι επαναληπτικοί ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: