Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - 14.275 ευρώ για καφέδες, τσάι, νερά, τοστ, τυρόπιτες, και κουλούρια για δημόσιες σχέσεις στην Περιφέρεια το διάστημα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2011

 

Πώς θα σας φαινόταν αν ξέρατε ότι υπάρχει δαπάνη για τους καφέδες, τους χυμούς, το τσάι, τα τόστ και τα υπόλοιπα που καταναλώνουν οι αιρετοί μας στο περιφερειακά συμβούλια; Γνωρίζετε ότι το ύψος της δαπάνης ΜΟΝΟ γι'αυτά - σε συνεδριάσεις των περιφερειακών συμβουλίων - τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο ανήλθε σε 700, 350 και 800 αντίστοιχα; Και καλά ένα μπουκαλάκι νερό που μπορεί να προσφερθεί, σίγουρα όμως θα αναρωτιέστε γιατί θα πρέπει να πληρώνονται με δημόσιο χρήμα όλα τα υπόλοιπα ροφήματα και φαγώσιμα. Βέβαια ρωτώντας διαφόρους περιφερειακούς συμβούλους, αρκετοί μας είπαν ότι πληρώνουν από την τσέπη τους, προκαλώντας περισσότερα ερωτηματικά ως προς την αιτιολογία των προαναφερθέντων δαπανών. Αυτά όμως είναι μερικά από τα πολλά που σας παρουσιάζει σήμερα το kozan.gr, βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του και αφορούν δαπάνες τέτοιους είδους (δημόσιες σχέσεις τις αποκαλούν), γι' αυτά που καταναλώνονται - και περιλαμβάνονται στη λίστα με εκείνα που δεν πληρώνονται - σε γραφείο περιφερειάρχη, θεματικούς περιφερειάρχες και περιφερειακό συμβούλιο, συνεντεύξεις τύπου, εκτελεστικές

Εξετάζοντάς τα, διαπιστώσαμε και καταγράψαμε τις προτιμήσεις των αιρετών μας και των καλεσμένων τους. Έτσι για παράδειγμα:
- Tο μήνα Οκτώβριο τα καπουτσίνο με 320 ευρώ, τα τοστ με 308 ευρώ και οι τυρόπιτες με 285 ευρώ είχαν την τιμητική τους. Ο ΝΕΣ με 130 ευρώ και το τσάι με 70 ευρώ, ομολογουμένως κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα
- Το μήνα Νοέμβριο τα καπουτσίνο (πολύ τους αρέσουν ως φαίνεται) με 380 ευρώ, οι σοκολάτες με 360 ευρώ, οι τυρόπιτες 322 ευρώ (σταθερή αξία) και τα τοστ με 295 ευρώ, βρέθηκαν στο επίκεντρο των προτιμήσεων.
- Το μήνα Δεκέμβριο τα καπουτσίνο με 300 ευρώ, οι χυμοί (νέα εμφάνιση) με 295 ευρώ, τα τοστ 290 ευρώ και οι τυρόπιτες 200 ευρώ βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Μάλιστα σε αυτό το μήνα υπάρχει δαπάνη 450 ευρώ για γλυκά και γιορτές.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα είδη τα οποία συμπεριλαμβάνονται στις λίστες, με τις δαπάνες που θα πληρωθούν - επαναλαμβάνουμε και ΠΑΛΙ - με κρατικό χρήμα. Το ύψος των δαπανών για το τρίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου ανέρχεται στα 14.275 ευρώ.
Γιατί ο αιρετός - προφανώς - χρειάζεται τον καφέ, το τοστ και τις τυρόπιτές του ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ κερασμένες, ώστε να αποδώσει όπως πρέπει.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: