Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Αged Stilton παρέα με Asahi Black

 

Η αγαπημένη μπύρα πάει με όλα! Όρεξη να'χετε και φαντασία (βλέπε προ-προηγούμενο ποστ). Εδώ στους Μπυραματισμούς αρεσκόμαστε όχι μόνο στις νέες γεύσεις μα και στο να αλλάζουμε τις καθιερωμένες αντιλήψεις του κόσμου γύρω από το αγαπημένο μας ποτό. Μία από αυτές λοιπόν θεωρεί τη μπύρα ανάξια να συνοδεύσει ένα καλό τυρί, το οποίο για τους περισσότερους ταιριάζει καλύτερα με το κρασί. Αμ δε! Με πλήρη σεβασμό στο απόσταγμα της αμπέλου, εμείς σας λέμε ότι με την κατάλληλη μπύρα μπορείτε να συνοδεύσετε εξίσου καλά τα τυριά σας - και μάλιστα έχουμε και πληθώρα αποδείξεων.
Επανερχόμαστε λοιπόν σήμερα στο θέμα ''Τυρί και μπύρα'' με μία νέα πρόταση: aged stilton (ή ένα άλλο δυνατό μπλε τυρί) παρέα με Asahi Black (ή όποια άλλη μαυρόμπυρα προτιμάτε - ναι, και η Guinness ταιριάζει)

Σας πληροφορώ ότι ο συνδυασμός είναι αχτύπητος! Η καβουρδισμένη, καραμελο-σοκολατένια γεύση της μπύρας ταιριάζει παρα πολύ με τη ''βουτυρίλα'' που βγάζει το καλύτερο τυρί της Αγγλίας. Όπως είχε γράψει κάποτε κι ο Όργουελ, με μία υπερβολική δόση πατριδολατρείας είναι η αλήθεια, ''I fancy that Stilton is the best cheese of its type in the world''.

Η Asahi Black (Kuronama) πάλι, σίγουρα δεν είναι η κορυφαία μπύρα στον κόσμο στην κατηγορία της αλλά τα λεφτά της τα αξίζει. Πολλή ωραία εμφάνιση, αρώματα καραμέλας και καφέ, δεμένη και γεμάτη γεύση για αυτή τη dark lager με μόλις 5% α.φ. περιεκτικότητά σε αλκοόλ. Παράγεται στην Οσάκα της Ιαπωνίας από την Asahi (γνωστότερη ίσως για την Asahi Super Dry που εξάγει σε όλο τον κόσμο) ενω ζυμώνεται με τρία είδη καβουρδισμένης βύνης, λυκίσκο, ρύζι, καλαμπόκι και μαγιά της ζυθοποιίας. Εαν την πετύχετε πουθενά, δοκιμάστε την - με τυρί ή χωρίς!

 

Αναρτήθηκε από Dokimos

http://www.beeramatismoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: