Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Συνελήφθη για χρέη ο Γιώργος Κουρής

 


«Επίσκεψη» στο σπίτι του μεγαλομετόχου του Alter και του Kontra Channel, εκδότη επίσης της εφημερίδας «Αυριανή», πραγματοποίησαν σήμερα αιφνιδιαστικά άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.
Οι διαδικασίες κινήθηκαν από τον οικονομικό εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη, κατόπιν μηνύσεως που υπεβλήθη εις βάρος του εκδότη για την εταιρεία «ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αστυνομικοί συνέλαβαν και οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Ψυχικού τον μεγαλομέτοχο για οφειλές προς το Δημόσιο, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και πλέον αναμένεται να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος για τα χρέη.

Mε χειροπέδες στον εισαγγελέα

O Γ. Κουρής παρέμεινε επί δύο ώρες στο Τμήμα. Απαίτηση, μάλιστα, του καναλάρχη ήταν να απομακρυνθούν τα δημοσιογραφικά συνεργεία, για να μην καταγράψουν εικόνες κατά την έξοδό του.
Τελικά, στις 14.16 το μεσημέρι, οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες, μπήκε σε ένα ασημί αυτοκίνητο, (Nissan Primera), που ήταν σταθμευμένο στην αυλή, και στις 14.43 διέβη το κατώφλι του εισαγγελέα.
Μάλιστα, κατά την είσοδό του, πέταξε ένα μπαστούνι, λέγοντας: «Στους πολιτικούς που κλέβουν δεν φοράνε χειροπέδες, φορούν σε αυτούς που εργάζονται και δημιουργούν. Το Δημόσιο μου χρωστά 15 δις δραχμές, δεν του χρωστάω». Στις 15:20 ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον εισαγγελέα. Σε βάρος του Γιώργου Κουρή έχει σχηματιστεί δικογραφία για μη καταβολή χρεών στο δημόσιο, που φέρεται να φθάνει το ποσό των 307 χιλιάδων ευρώ.




Στο αυτόφωρο...
Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του δίωξη και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο. Στις 15:20 εξήλθε του γραφείου του εισαγγελέα, επιβιβάστηκε στο ασημί όχημα και μεταφέρθηκε στο κτήριο 7 για να δικαστεί. Να σημειωθεί ότι κατά τη μεταφορά του ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες, όπως «αλήτη» κτλ..

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: