Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Κίνα: Ανάσταση Mercedes, με νίκη Ρόσμπεργκ!

 

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έγραψε ιστορία σήμερα χαρίζοντας στη Mercedes την πρώτη νίκη της ως κατασκευαστή σασί στη σύγχρονη εποχή. Ήταν επίσης η πρώτη νίκη για τον 26χρονο πιλότο μετά από 110 εκκινήσεις στη F1.
Ο Γερμανός που χτες σημείωσε την 9η pole της εταιρείας και την πρώτη από το 1955 όταν ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο έφερνε στην ίδια θέση την W196 στη Μόντσα κατάφερε σήμερα να μετατρέψει αυτό το αποτέλεσμα σε νίκη. Μια νίκη τη 10η στην ιστορία της εταιρείας και την πρώτη από το 1955 όταν ο Φάντζιο είχε κερδίσει στη Μόντσα για τα ασημί βέλη.
Ο αγώνας εξελίχθηκε σε υγιεινό περίπατο για το Ρόσμπεργκ που σε κανένα σημείο δεν ένιωσε πίεση από τους αντιπάλους του. Ο 26χρονος διατήρησε το προβάδισμα στην πρώτη στροφή και παρέμεινε επικεφαλής μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.
Πίσω του δόθηκε μάχη για τις άλλες θέσεις στο βάθρο. Μεγάλος άτυχος ο Μ.Σουμάχερ με την άλλη Mercedes που μετά το πρώτο πιτ στοπ ένιωσε να μην έχει τοποθετηθεί καλά ο ένας πίσω τροχός με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Σε δηλώσεις του μετέπειτα ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί πως ευθύνονται οι μηχανικοί της ομάδας: "Έτσι είναι οι αγώνες συμβαίνουν αυτά, δε φταίει κάποιος συγκεκριμένα".
Οι Μπάτον και Χάμιλτον προσπάθησαν αλλά ακολουθώντας στρατηγική ενός πιτ στοπ παραπάνω δεν κατάφεραν να απειλήσουν τη Mercedes. Έτσι περιορίστηκαν στις δυο άλλες θέσεις του βάθρου.
Οι δυο Red Bull των Γουέμπερ και Φέτελ ακολούθησαν με το Γερμανό να έχει έναν επεισοδιακό αγώνα, πρέπει να θεωρείται άθλος ο τερματισμός του στην 5η θέση τελικά ενώ εκκινούσε από την 11η.
Απογοήτευση για το Ράικονεν που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πάλευε στις πρώτες θέσεις για να τερματίσει τελικά εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: