Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

2ος Αγώνας Κολύμβησης «Λίμνη Βράχου» - Ο αγώνας και οι παράλληλες εκδηλώσεις!

 

Μια σπάνια εμπειρία πρόκειται να απολαύσουν στις 24 Ιουνίου 2012, στις 13.00, οι δεκάδες κολυμβητές, που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον 2ο Αγώνα Κολύμβησης «Λίμνη Βράχου» .
Σε υψόμετρο 950 μέτρων, οι κολυμβητές καλούνται να διανύσουν
μια απόσταση 1.750 μέτρων, κατά μήκος της τεχνητής λίμνης Βράχου, στο βουνό Όντρια (οροσειρά του Βοίου), ένα χιλιόμετρο μακρύτερα από το χωριό Βράχος Καστοριάς και 24 χιλιόμετρα νοτιότερα του Άργους Ορεστικού.
Ο αγώνας που υπάγεται στην κατηγορία «Κολύμβηση Μακρινών Αποστάσεων», επιδιώκει να κάνει γνωστή μια από τις νεότερες τεχνητές λίμνες της χώρας, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κατασκευής του ομώνυμου Φράγματος Βράχου, η λειτουργία του οποίου ολοκληρώθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια.
Το ειδυλλιακό ορεινό τοπίο και η φιλοξενία των κατοίκων του Βράχου, πρόκειται να αποζημιώσουν όσους παρακολουθήσουν τον 2ο Αγώνα Κολύμβησης «Λίμνη Βράχου», σε μια αξέχαστη εμπειρία, που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε κολυμβητικό θεσμό.
Ο αγώνας οργανώνεται από τον Σύλλογο Γόνων Βράχου με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Άργους Ορεστικού, του Εθελοντικού Τμήματος Διάσωσης – Αντιμετώπισης Καταστροφών Ν. Καστοριάς και του Συλλόγου Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Σάββατο 23 Ιουνίου 2012
• Το βράδυ του Σαββάτου, 23 Ιουνίου 2012, στην πλατεία του χωριού Βράχος, θα πραγματοποιηθεί υποδοχή των αθλητών/τριών που θα συμμετέχουν στον κολυμβητικό αγώνα… συνοδεία μουσικής, από τοπικό μουσικό σχήμα.
• Σε όσους αθλητές/τριες ή και φίλους/ες αρέσει η άμεση επαφή με τη φύση και επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στην ύπαιθρο, μπορούν να κατασκηνώσουν σε προκαθορισμένα σημεία στο χωριό ή στη λίμνη Βράχου (σε απόσταση 1,2 χιλιόμετρων από το χωριό).
Κυριακή 24 Ιουνίου 2012
• Το πρωί της Κυριακής, θα ξεκινήσει ομάδα πεζοπόρων την περιήγησή στο βουνό Όντρια, στους πρόποδες του οποίου είναι χτισμένος ο Βράχος και θα καταλήξει στο φράγμα της λίμνης Βράχου, για την παρακολούθηση των κολυμβητικών αγώνων. Όσοι/ες επιθυμούν να συμμετέχουν, θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού στις 08:00 και με τη βοήθεια έμπειρων ορειβατών από την Καστοριά μπορούν να επιλέξουν διαδρομές εύκολης ή μέτριας δυσκολίας.
• Οι φίλοι του ποδηλάτου, μπορούν να ανακαλύψουν διαδρομές μέτριας και μεγάλης δυσκολίας στην περιοχή γύρω από τη λίμνη, με τη βοήθεια μελών του Συλλόγου Ορεινών Δραστηριοτήτων Νομού Καστοριάς (Σ.Ο.Δ.Κ). Οι διαδρομές είναι χωμάτινες και θα χρειαστεί απαραίτητος εξοπλισμός (ποδήλατο βουνού, κράνος, γάντια). Όσοι/ες επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί στη γέφυρα του φράγματος στις 09:00, όπου και θα καταλήξουν στις 11:00.
• Μετά το τέλος των αγώνων, στο μικρό καφενεδάκι του χωριού, αθλητές/τριες και φίλοι/ες μπορούν να ξεκουραστούν και να απολαύσουν το τσιπουράκι τους.
Πληροφορίες:
Βίκυ Αδαμοπούλου (6974530706) vasidam@otenet.gr ή vasidam123@gmail.com, Αλέξανδρος Σαμαράς (6972 020175) asamaras@mou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: