Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Απλή ενυδρειοπονία

enydrioponia

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΠΟΝΙΑΣ ΑΠΛΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

·         ΠΡΟΛΟΓΟΣ

·         ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ EΝΥΔΡΕΙΟΠΟΝΙΑ

·         ΦΟΡΟΥΜΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (FORUMS)

·         ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (SITES) ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

·         ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΠΟΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

·         ΤΥΠΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΥΔΡΕΙΟΠΟΝΙΑΣ

·         ΔΙΑΛΕΙΠΟΥΣΑ(Διακοπτόμενη) ΡΟΗ

·         ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ / ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ ΘΡΕΨΗΣ (Τ.Μ.Θ.)

·         ΠΛΗΜΜΥΡΙΔΑ ΚΑΙ ΑΜΠΩΤΗ ( ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ)

·         “ΒΑΡΕΛΟ-ΠΟΝΙΚΟ” ΣΥΣΤΗΜΑ

·         ΕΞΟΔΟΣ ΑΞΟΝΑ

·         ΕΞΟΔΟΣ ΑΞΟΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΟΧΕΙΟΥ

·         ΕΞΟΔΟΣ ΑΞΟΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΟΧΕΙΟΥ

·         ΤΥΠΟΙ ΣΙΦΩΝΙΩΝ

·         ΚΥΡΤΩΣΗ ΜΟΡΦΗΣ J (ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΙΔΑΚΑ CARLSON) / ΚΥΡΤΩΣΗ ΜΟΡΦΗΣ U

·         ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΡΥΠΕΣ

·         ΣΙΦΟΝΙ ΒΡΟΧΟΣ (ΘΗΛΙΑ)

·         ΣΙΦΟΝΙ ΚΑΜΠΑΝΑ

·         ΑΔΕΙΕΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

·         ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

·         ΦΥΤΑ

·         ΨΑΡΙΑ

·         ΑΛΛΑ ΖΩΑ

·         ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

·         ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

·         ΓΝΩΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

·         ΦΥΤΑ

·         ΑΠΟΧΛΩΡΙΟΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

·         ΝΕΡΟ

·         ΟΞΥΓΟΝΟ

·         ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

·         ΦΑΚΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ (LEMNA MINOR)

·         ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

·         ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΦΥΤΑ

·         ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ

·         ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

·         ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

·         ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΙΦΟΝΙ-ΚΑΜΠΑΝΑ

·         ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' : Το πρώτο Σύστημα του Συγγραφέα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Αυτό το κείμενο περιέχει γνώσεις που μπορούν να φανούν χρήσιμες και να εξοικονομήσουν χρόνο στους αρχάριους. Γράφτηκε από κάποιον ενθουσιώδη ερασιτέχνη όπως εσείς.

Είμαι εθισμένος στις πληροφορίες όταν ξεκινώ ένα καινούριο χόμπι και αυτό με οδήγησε να γράψω αυτό εδώ το κείμενο. Καθώς πολλοί άλλοι μοιράστηκαν αυτές τις πληροφορίες μαζί μου κομμάτι -κομμάτι, αποφάσισα κι εγώ να τις μοιραστώ μαζί σας σ' ένα ενιαίο κείμενο έτσι ώστε να γλιτώσετε τον απαραίτητο χρόνο για την συλλογή όλων αυτών των πληροφοριών πάνω στην ενυδρειοπονία. Πρόκειται για ένα συνδυασμό, ατελείωτων ωρών ανάγνωσης σε φόρουμ, έρευνας ιστοσελίδων, και εισαγωγής στην ενυδρειοπονική μέθοδο.

Πολλοί λάτρεις της ενυδρειοπονίας, οι οποίοι λειτουργούν συστήματα εδώ και αρκετά χρόνια, εξέτασαν αυτό το κείμενο για λόγους ακρίβειας και συνέβαλαν επίσης στην σύνθεσή του. Τους ευχαριστώ πολύ καθώς και όλους όσους μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, τις ερωτήσεις και απαντήσεις τους στα forums και τα blogs. Αυτό το κείμενο δεν αποτελεί πλήρες οδηγό όλων των θεμάτων ή των νεώτερων μεθόδων, αλλά μια πολλή καλή εισαγωγή και μια παρουσίαση των κομματιών, της κατασκευής, της χρήσης των διάφορων εξαρτημάτων, για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και κάποια βοήθεια στις οδηγίες χρήσης. Προσαρμόστε αυτές τις προτάσεις σχεδιασμού του συστήματος στο κεφάλαιό σας και στο μέγεθος που επιθυμείτε.

Το κείμενο αυτό περιέχει πολλές πληροφορίες, αλλά μόλις μάθετε τα βασικά, θα είναι πολύ εύκολο να διατηρήσετε ένα σύστημα ενυδρειοπονικής. Επίσης περιλαμβάνει και μια ενότητα αντιμετώπισης προβλημάτων που όμως δεν είναι μια πλήρης λίστα όλων των προβλημάτων ή όλων των λύσεων, σε καμία περίπτωση. Οι ιστοσελίδες που αναφέρονται ως πηγές και για τις οποίες παρατίθενται και οι σύνδεσμοι (links) αποτελούν τα αποτελέσματα της έρευνας του συγγραφέα την περίοδο συγγραφής και πολλές ευχαριστίες πάνε και στις εταιρίες που προωθούν τα διάφορα φυτά και ψάρια! Τυπώστε αυτό το κείμενο και κρατήστε το κοντά στην μονάδα σας για εκείνες τις στιγμές που ίσως αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, και προσθέστε τις δικές σας σημειώσεις καθώς μαθαίνεται περισσότερα κάνοντας την δική σας έρευνα.

Επίσης συμβάλετε στα on line forums ενυδρειοπονίας στο βαθμό που κι εσείς τα συμβουλεύεστε. Αναρτήστε τις καλές και κακές εμπειρίες σας για άλλους που ίσως δεν έφτασαν ακόμα σε αυτό το σημείο. Ευχαριστώ και καλά αποτελέσματα.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΥΔΡΕΙΟΠΟΝΙΑ

Η Υδροπονία είναι η γεωργία με άλλο καλλιεργητικό υπόστρωμα, εκτός από το έδαφος. Υδατοκαλλιέργεια (ή Ιχθυοκαλλιέργεια) είναι η εκτροφή ψαριών δίχως την παρουσία φυτών. Η ενυδρειοπονία τώρα είναι ένας συνδυασμός και των δύο καλλιεργητικών μεθόδων.

Η εταιρία S & Aqua Farm, ήταν η πρώτη που κατασκεύασε το ενυδρειοπονικό σύστημα όπως αυτό μας είναι γνωστό σήμερα. Επισκεφτείτε τους στο: http://www.jaggartech.com/snsaqua/page2.htm

Σ' ένα ενυδρειοπονικό σύστημα, τα ψάρια τρέφονται και παράγουν απόβλητα (κυρίως αμμωνία). Η αμμωνία είναι επικίνδυνη για τα ψάρια, ακόμα και σε ελάχιστες ποσότητες (0,04μγ/λίτρο), και η τοξικότητα της αυξάνεται ανάλογα με το pH και την θερμοκρασία του νερού. Η αμμωνία (ΝΗ3) αποτελεί τροφή για κάποια ευεργετικά βακτήρια (nitrosomonas) τα οποία αλλάζουν σε νιτρώδη (ΝΟ2) και στην συνέχεια σε νιτρικά (ΝΟ3) απόβλητα. Τα νιτρικά άλατα είναι λιγότερο επιβλαβή για τα ψάρια. Τα νιτρικά, ο φώσφορος και το κάλιο, αποτελούν τροφή για φυτά και άλγη, τα οποία το αφαιρούν για να τραφούν από το νερό μέσα στο οποίο ζουν τα ψάρια. Αυτό το φαινόμενο είναι ευρύτερα γνωστό ως “ ο κύκλος του Αζώτου”. Όταν το σύστημα βρίσκεται σε τέλεια ισορροπία, το νερό είναι διαυγές και πεντακάθαρο και οι δείκτες αμμωνίας και νιτρωδών στο νερό μηδενικοί.

Κάποια βίντεο που το επιβεβαιώνουν εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=bCV7DABEz20&feature=related

Η ενυδρειοπονία βασίζεται στην κοινή πεποίθηση μιας βιολογικής παραγωγής φυτών και ψαριών. Η παραγωγή ψαριών με ενυδρείοπονική μέθοδο χρησιμοποιεί συνήθως  Τιλάπια, τα ψάρια Bluegill, και γατόψαρα. Άλλα κοινά ψάρια που χρησιμοποιούνται σε ένα ενυδρειοπονικό περιβάλλον , αλλά όχι απαραίτητα για εκτροφή ψαριών, είναι: ο κυπρίνος, η πέρκα, η πέστροφα, και το λαβράκι.  Όλα τα ψάρια, όπως χρυσόψαρα και τροπικά ψάρια, είναι κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή φυτών και λαχανικών, ακόμα και σε μικρές δεξαμενές. Βεβαιωθείτε ότι το ψάρι μπορεί να ανεχθεί το περιβάλλον σας. Η φυτική παραγωγή ποικίλλει ανάλογα με την ποσότητα τροφής που μπορούν να καταναλώσουν τα ψάρια, με αποτέλεσμα τη δημιουργία των αποβλήτων ως τροφή για τα ευεργετικά βακτήρια και τα φυτά. Κάποιοι χρησιμοποιούν επίσης άλλα ζώα του γλυκού νερού, όπως καραβίδες, γαρίδες και μύδια.

Τα ενυδρειοπονικά συστήματα κυμαίνονται σε μέγεθος από μικρά ενυδρεία σε μεγάλες

εγκαταστάσεις εμπορικών επιχειρήσεων που παράγουν φυτά και τα ψάρια προς πώληση σε

εστιατόρια και καταναλωτές.

Φόρουμ συζητήσεων στο Διαδίκτυο

Το Διαδίκτυο είναι μια μεγάλη πηγή γνώσης για τη δημιουργία και τη λειτουργία του συστήματος. Παρακάτω αναφέρονται μερικοί από τους πιο δημοφιλείς δικτυακούς τόπους. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που μπορείτε να βρείτε. Σας παροτρύνουμε να βρείτε ένα φόρουμ που απευθύνεται στον τύπο του συστήματος σας και, ενδεχομένως, στην γεωγραφική σας θέση, και στη συνέχεια να ρωτήσετε τα μέλη του φόρουμ αυτού για πρόσθετη βοήθεια. Είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε ένα φόρουμ ενυδρειοπονίας για τις αρχικές και βασικές ερωτήσεις σε σχέση με τα φυτά και τα ζώα πριν να απευθυνθείτε στους υπαλλήλους των τοπικών φυτωρίων και καταστήματα κατοικίδιων ζώων, καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες ενός συστήματος ενυδρειοπονίας.

Κοινές συντομογραφίες  των φόρουμ είναι:

AP = aquaponics

CHIFT PIST= σταθερή στάθμη στο ενυδρείο, στην αντλία και στην δεξαμενή φρεατίου

GB = Βάση Καλλιέργειας

ppt = μέρη ανά χίλια

FT = δεξαμενή ψαριών

ppm = μέρη ανά εκατομμύριο

DO = διαλυμένο οξυγόνο

+1 = συμφωνώ με την δημοσίευση κάποιου άλλου.

http://tech.groups.yahoo.com/group/barrelponics  (έχουν ένα πλήρες οδηγό κατασκευής με λίστα ανταλλακτικών)

http://www.backyardaquaponics.com/forum

http://www.aquaponicshq.com/forums

Ιστοσελίδες Πληροφόρησης (έως το 2009)

Αυτή είναι μια μικρή λίστα των γνωστών ιστοσελίδων που περιέχουν τις σχετικές πληροφορίες για συλλογή βρόχινου νερού. Το You Tube και το Google Video είναι καλοί διαδικτυακοί τόποι για να δείτε βίντεο πραγματικών ενυδρειοπονικών συστημάτων σε λειτουργία.

Aquarticles.com http://aquarticles.com

Ενυδρειοπονική Εφημερίδα http://www.aquaponicsjournal.com/articles.htm

Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Πληροφοριών Δικτύου http://www.aquanic.org/index.htm

You Tube http://www.youtube.com/results?search_query=aquaponics

Google Video http://video.google.com/videosearch?q=aquaponics#

Βασική Ενυδρειοπονική Εγκατάσταση

Ένα βασικό σύστημα αποτελείται από ένα ενυδρείο με ψάρια,  μια βάση καλλιέργειας με φυτά, και μια αντλία νερού. Επίσης, χρησιμοποιούνται συνήθως αντλίες αέρα και επιπλέον βιο / μηχανικά εξαρτήματα διήθησης.

Τα ενυδρειοπονικά οικοσυστήματα πρέπει να έχουν την κατάλληλη ισορροπία για να διατηρήσουν υγιή ψάρια και τα φυτά.

Στην εικόνα δεξιά, πάνελ πάνω από  φυτά τα σκιάζουν και τα προστατεύουν την βάση καλλιέργειας από τη θερμότητα της ημέρας. Τα  τεντόπανα επίσης χρησιμοποιούνται ευρέως για  την σκίαση του ενυδρείου και για την προστασία  των ψαριών από τα αρπακτικά ζώα καθώς και για ι να αποτρέψουν τα ψάρια από το πηδούν έξω από το ενυδρείο.

Συνδέσμος Εικόνας  URL: http://backyardaquaponics.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=5417&p=193545 # p193545

Τύποι Συστημάτων Ενυδρειοπονίας (από το απλό στο σύνθετο)

Τύπος 1: μερικές χιλιάδες γαλόνια νερό σε μια τρύπα στο έδαφος, "δεξαμενή" σε αγρόκτημα, χωρίς αντλίες

Τύπος 2: μικρό ενυδρείο στο σπίτι με επιπλέοντα φυτά

Τύπος 3: ενυδρείο, βάση καλλιέργειας  και κάποιο βιολογικό/μηχανικό φίλτρο είτε ξεχωριστό είτε σε συνδυασμό περισσοτέρων.

   Το πιο απλό από τα συστήματα είναι η δεξαμενή σε αγρόκτημα, επίσης γνωστή ως πράσινη γεωργική λίμνη. Τα φύκια είναι το κυρίαρχο φυτό σε αυτόν τον τύπο του συστήματος. Μερικά ψάρια θα τρώνε τα άλγη καθώς και μικρότερα ψάρια όπως και έντομα και ζωύφια που μπαίνουν στη δεξαμενή. Η βροχή βοηθά αερισμό του νερού. Ο άνεμος και η άγρια δραστηριότητα των ζώων προλαμβάνουν το στάσιμο νερό. Αυτά είναι συνήθως ελαφρά εξοπλισμένα για την επίτευξη ισορροπίας του συστήματος. Συνήθως δεν συγκομίζονται φυτά από αυτόν τον τύπο συστήματος.

   Ο δεύτερος τύπος συστήματος είναι ένα ενυδρείο ψαριών στο σπίτι με επιπλέοντα φυτά που δημιουργούν οξυγόνο, όπως το μαρούλι του νερού ή άλλα φυτά, πάνω σε κάτι πλωτό (φελιζόλ) με τις ρίζες τους μέσα στο νερό.

   Ο τρίτος τύπος είναι ένα σύστημα με μια αντλία νερού που αντλεί νερό από τη δεξαμενή ψαριών  ψηλά σε ένα βιολογικό/μηχανικό φίλτρο ή και σε  κάρτερ / δεξαμενή υπερχείλισης και στη βάση καλλιέργειας, όπου το νερό φιλτράρεται από τα ευεργετικά βακτήρια και φυτά και η βαρύτητα φέρνει το νερό πίσω στη δεξαμενή ψαριών. Αν χρησιμοποιείται δεξαμενή κάρτερ, τότε εκείνη μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να έχει κυμαινόμενα επίπεδα νερού και να δίνει σταθερή στάθμη στην

δεξαμενή με τα ψάρια (CHIFT). Η σειρά και η τοποθέτηση των αποδόσεων της άντλησης και της βαρύτητας μπορεί να αλλάξουν για να ταιριάζουν σε ένα συγκεκριμένο σύστημα. Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να είναι συνεχής ή διακεκομμένη. Αυτός ο οδηγός περιγράφει κυρίως την εγκατάσταση του τρίτου τύπου του συστήματος με τη χρήση γλυκού νερού.  Συστήματα ενυδρειοπονίας με αλμυρό νερό υπάρχουν και χρησιμοποιούν φύκια ως φυτά.

Σε αυτό το τρίτο είδος του συστήματος, το νερό τρέχει μέσα

από αυτό χρησιμοποιώντας μία από τις πολλές μεθόδους. Συμβουλευτείτε και άλλους

για το ποια μέθοδος είναι καλύτερη για σας και για το σχεδιασμό του συστήματός

σας. Άλλα άρθρα ενυδρειοπονίας στο διαδίκτυο θα υπεισέλθουν σε περισσότερες λεπτομέρειες

για κάθε μέθοδο και στο πώς κάθε μέθοδος να λειτουργεί με επιτυχία.

Μια συμβουλή: πάντα να τοποθετείτε υπερχειλίσεις έκτακτης ανάγκης που θα αδειάζουν το περίσσειο νερό πίσω στη δεξαμενή ψαριών εάν η πρωτοβάθμια αποχέτευσή σας αποτύχει. Ελέγξτε τα διαδικτυακά φόρουμ για τις εξελίξεις των  αποστραγγικτών έτσι ώστε να διανέμεται το νερό της αποχέτευσης του συστήματός σας σε περισσότερες βάσεις καλλιέργειας.

Διαλείπουσα ροή

Η διαλείπουσα ροή λειτουργείται γενικά με μια αντλία νερού με χρονοδιακόπτη  η οποία αντλεί μια φορά ανά ώρα. Το νερό αντλείται μέσα στις βάσεις καλλιέργειας και εξέρχεται από τις μόνιμες τρύπες αποστράγγισης και πίσω στη δεξαμενή με τα ψάρια.

Συνεχής ροή / τεχνική θρεπτικών ταινιών (NFT)

Η συνεχής ροή ή τεχνική θρεπτικών ταινιών είναι η μέθοδος όπου η αντλία νερού αντλεί και διανέμει συνεχώς και στο σύνολο του συστήματος. Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος για να κατασκευαστεί, αλλά παράγει φυτά ευαίσθητα στη ρίζα η οποία σαπίζει λόγω έλλειψης επαρκούς οξυγόνου. Η φυτική παραγωγή συνήθως περιορίζεται σε μαρούλια και άλλα φυτά που μπορούν να αντέξουν την συνεχή ροή νερού.

Πλωτά συστήματα αποτελούνται γενικά από φελιζόλ που επιπλέει ακριβώς πάνω από τη δεξαμενή ψαριών. Οι ρίζες των φυτών αναπτύσσονται σε τρύπες μέσα στο νερό. Μερικές φορές οι ρίζες των φυτών αναπτύσσονται και αιωρούνται στο εσωτερικό "Καθαρών δοχείων" που βουτάμε μέσα στο νερό, είτε στην ίδια δεξαμενή ψαριών ή κάποιο κανάλι περιορισμένης ροής του νερού. Παραγωγές μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο.

Πλημμυρίδα και άμπωτη (πλήρωση και αποστράγγιση)

Άμπωτη και πλημμυρίδα συμβαίνει όταν το νερό αντλείται περιοδικά από το σύστημα είτε μέσω ενός χρονοδιακόπτη για την αντλία νερού (και τις τρύπες αποστράγγισης των βάσεων καλλιέργειας), είτε όταν η αντλία νερού έχει συνεχή ροή και το νερό πλημμυρίζει και αποστραγγίζεται από τις βάσεις καλλιέργειας μέσω μιας συσκευής αυτοματοποιημένης διαρροής ή εισροής. Το οξυγόνο έχει τη δυνατότητα να φτάσει στις ρίζες των φυτών, όταν το νερό αποστραγγίζεται.  Η αποστράγγιση των υδάτων στην δεξαμενή με τα ψάρια παρέχει, επίσης, επιπλέον οξυγόνο που αναμιγνύεται με την επιστροφή του νερού.

Οι χρόνοι πλήρωσης και αποστράγγισης διαφέρουν ανάλογα με τις ρυθμίσεις. Αφήστε λίγο χρόνο στεγνώματος για να μην σαπίσουν οι ρίζες, αλλά όχι πάρα πολύ έτσι ώστε  οι ρίζες να στεγνώσουν τελείως. Δεν υπάρχει ιδανική διάρκεια για την πλήρωση και την αποστράγγιση.

Η άμπωτης και πλημμυρίδα της ροής είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται πιο συχνά. Οι διάφορες μέθοδοι έχουν αναπτυχθεί επίσης. Να ξέρετε ότι τα αυτόματα σιφώνια (autosiphons) είναι πολύ σχολαστικά με το ποσό και το ποσοστό της ροής των υδάτων που έρχονται καθώς και ως προς το είδος σιφονιών και τα μεγέθη των σωλήνων τους.

Για να σταματήσει την αποστράγγιση ένα σιφόνι, θα πρέπει να τραβήξει αρκετό αέρα για να σπάσει την ένταση του νερού. Η απόδοση νερού μπορεί να ρυθμιστεί με τη χρήση σφαιρικών βαλβίδων συνδεδεμένες σε σειρά με τις σωληνώσεις. Μερικές μέθοδοι αποστράγγισης λειτουργούν καλύτερα από τους άλλους για αργή απόδοση νερού, αυτές είναι οι βαρελο-πονικές  μέθοδοι συστήματος και η αρθρωτή έξοδος. Εάν η πρόσληψη νερού ή οι αποχετεύσεις χρησιμοποιούνται στη δεξαμενή ψαριών, προστατέψτε τα ψάρια από το να μπαίνουν σε αυτές ή να κολυμπήσουν μέσα τους.

Βαρελο-πονικό Σύστημα

Το βαρελο-πονικό σύστημα εφευρέθηκε από τον W. Travis Hughey (ορισμένα συστήματα έχουν  δεξαμενές πλήρωσης με χωρητικότητες πάνω από 700 γαλόνια) μία βαλβίδα έκλυσης (από καζανάκι τουαλέτας) είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του της δεξαμενής πλήρωσης. Όταν το νερό φτάσει το προκαθορισμένο ύψος (Όγκο) στη δεξαμενή υπερχείλισης ένα μικρό σιφόνι αρχίζει να γεμίζει ένα αντίβαρο που συνδέεται με την βαλβίδα πτερυγίων. Όσο το αντίβαρο γεμίζει και παίρνει αρκετό βάρος ώστε να ξεπεράσει την πίεση και το βάρος του νερού, η βαλβίδα είναι ανοικτή και επιτρέπει στο περιεχόμενο της δεξαμενής να αδειάσει στις βάσεις καλλιέργειας. Όταν η στήλη του νερού είναι αρκετά χαμηλή ώστε να σταματήσει το μικρό σιφόνι, το αντίβαρο αρχίζει να αδειάζει από μια μικρή τρύπα στον πάτο του.

Όταν το αντίβαρο ελαφρύνει αρκετά η βαλβίδα τουαλέτας κλείνει και ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Η στάθμη του νερού ελέγχεται από το ύψος του μικρού σιφονιού και η διάρκεια του κύκλου (του νερού) ελέγχεται από την προσαρμογή της εισροής από την δεξαμενή ψαριών. Αυτό το σύστημα επιτρέπει πολύ χαμηλά ποσοστά ροής για μεγάλες ποσότητες νερού συγκριτικά με την πλήρωση των βάσεων καλλιέργειας  και τους κύκλους αποστράγγισης. Ένας δωρεάν οδηγός για την βήμα προς βήμα κατασκευή αυτού του συστήματος μπορεί να βρεθεί στην διεύθυνση :

http://www.fastonline.org/content/view/15/29/~~V

Άξονας Εξόδου

Εσωτερικό δοχείο άξονα εξόδου

Το εσωτερικό δοχείο του άξονα εξόδου επίσης γνωστή ως πλωτή έξοδος. Μια μονάδα παραγωγής (όχι το δείγμα που απεικονίζεται εδώ), γνωστή ως “Floot” από την εταιρία  Rissy Plastics πλαστικά μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση:

http://www.flout.net.   Μοιάζει με ένα λυγισμένο καλαμάκι που έχει ένα μερικώς ανοιχτό  κουτί στην εσωτερική του άκρη. Το άκρο της εξόδου είναι διασωληνομένο έξω από το δοχείο.  Η είσοδος του νερού βρίσκεται στο εσωτερικό του δοχείου, και ακουμπά οριζόντια στον πυθμένα. Το άνοιγμα της εσωτερικής άκρης βρίσκεται μέσα σε μια ανοιχτή κατασκευή με μορφή “κυπέλου” που συμπεριφέρεται σαν φλοτέρ.

Καθώς το νερό αυξάνεται στο δοχείο, ο εσωτερικός άξονας  ανυψώνεται εξαιτίας του φλοτέρ.

Μόλις το πλωτό άκρο φτάσει στο μέγιστο ύψος, το νερό θα ανέβει λίγο περισσότερο και έπειτα θα εισέλθει στο ανοικτό κουτί και θα συνεχίσει να γεμίζει

μέχρι να περάσει από την τρύπα εξόδου του σωλήνα που βρίσκεται περίπου στο μισό ύψος από το κουτί και αρχίζει η εκκένωση από το άλλο άκρο. Όσο λαμβάνει χώρα αυτή η διαδικασία, το επιπλέον νερό μέσα στο κουτί βοηθά το άκρο αυτό να βυθιστεί μέχρι όλο το νερό να αποστραγγιστεί, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μέρους του νερού που βοήθησε αρχικά βουλιάξει το κουτί. Είναι πολύ σημαντικό όλος ο αέρας που υπάρχει μέσα στο κουτί να διαφύγει καθώς αυτό βυθίζεται γιατί διαφορετικά δεν θα μπορέσει να βυθιστεί εντελώς, το επιπλέον βάρος μπορεί επίσης να το βοηθήσει να βυθιστεί. Όταν το κουτί αδειάσει σιγά σιγά και πάλι από το νερό που το γέμιζε θα αρχίσει και πάλι να επιπλέει καθώς ανεβαίνει η στάθμη του νερού και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Σύνδεσμος URL εικόνας: 

http://www.backyardaquaponics.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=1468&hilit=flout

Εξωτερικό δοχείο άξονα εξόδου

Το εξωτερικό δοχείο του άξονα εξόδου είναι σχεδιασμένο παρόμοια με μια χαρακτηριστική νεροκατασκευή με άξονα από μπαμπού (γνωστή και ως “ελαφοδιώχτης”). Ο σωλήνας διατηρείται σε κλίση με τη χρήση ενός περιστρεφόμενου στοπ και ενός αντισταθμιζόμενου βάρους  προσαρμοσμένου στο άλλο άκρο. Νερό εισέρχεται στο σωλήνα (συνήθως στο σημείο του άξονα) και γεμίζει το κεκλιμένο σωλήνα. Μόλις το νερό φτάσει αρκετά ψηλά στο σωλήνα, έτσι ώστε το βάρος του να υπερνικά την ισορροπία του αντίβαρου στο άλλο άκρο, βυθίζεται προς τα  κάτω και αδειάζει το νερό ξεκινώντας έτσι την αποστράγγιση. Το πάνω μέρος που συγκεντρώνει το νερό θα πρέπει να είναι σφραγισμένο εκτός από την τρύπα αποστράγγισης απ' όπου θα διαφύγει το νερό μόλις περιστραφεί προς τα κάτω. Η τρύπα θα πρέπει να βρίσκεται σε τέτοια θέση έτσι ώστε ο αέρας να μην μπορεί να εισέλθει μέχρι να ολοκληρωθεί η λειτουργία του σιφωνίου, διατηρώντας έτσι το επιπλέον νερό στο άκρο αποστράγγισης για να το κρατά αντισταθμισμένο (και προς τα κάτω) μέχρι να ολοκληρωθεί η αποστράγγιση. Βάζοντας  μεγαλύτερα δοχεία στα άκρα του σωλήνα για συσσώρευση υδάτων καθώς και αντίβαρα καθιστούν ευκολότερο να ταιριάξουν τα βάρη έτσι ώστε η μονάδα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Αν το άκρο συσσώρευσης νερού δεν μπορεί να μείνει κάτω μέχρι ο κύκλος αποστράγγισης να ολοκληρωθεί, ο άξονας θα εξελιχθεί σε ένα είδος τραμπάλας που είναι διασκεδαστικό να βλέπει κανείς.

Τύποι σιφονιών (autosiphon)

Τύποι σιφονιών είναι το σιφόνι με κύρτωση-J, το σιφόνι βρόχος (Θηλιά), το σιφόνι καμπάνα και το σιφόνι άξονας. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν όλα τα είδη και συνήθως προτιμούν κάποιο περισσότερο από τα άλλα, αλλά αυτό εξαρτάται από τις ατομικές τους εμπειρίες πάνω στην κατασκευή. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας στις σωληνώσεις αυτές είναι να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μέγεθος σωλήνα ή ένα μέγεθος μεγαλύτερο, από εκείνο που χρησιμοποιεί η αντλία νερού σας. Το μέγιστο ύψος του νερού στα σιφόνια θα πρέπει να ταιριάζει με το μέγιστο ύψος του νερού στο δοχείο, έτσι θα χρειαστεί να ρυθμίσετε το μέγεθος και τη θέση του σιφονιού σας

ανάλογα έτσι ώστε να λειτουργεί με την σωστή στάθμη νερού. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αν τα σιφόνια παγιδέψουν στην κορυφή τους, ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά, άρα είναι καλύτερα να έχουν σχήμα σωληνοειδές.

Κύρτωση - J  (συσκευή πίδακα Carlson ) /  Κύρτωση - U

Σιφόνι με κύρτωση-J είναι ένας λυγισμένος σωλήνας, όπως το γράμμα "J" και χρησιμοποιείται ανάποδα.

Το μακρύ άκρο του είναι και το άκρο αποστράγγισης. Το κοντό  είναι το άκρο, απ' όπου θα εισέλθει το νερό και θα σφραγίσει το άνοιγμα. Όταν η στάθμη του νερού είναι αρκετά υψηλή ώστε να καλύψει το πάνω μέρος του ανάποδου "J", το σιφόνι ξεκίνα την λειτουργία του. Αυτά χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του δοχείου με το μακρύ άκρο προεξέχει στο εσωτερικό του. Μια μικρή παγίδα νερού με κύρτωση – U στο κάτω μέρος της εξόδου του σωλήνα μπορεί να είναι χρήσιμη, εάν ανακύψουν δυσκολίες με αυτό το είδος σιφονιού.

σύνδεσμος εικόνας URL:

http://www.backyardaquaponics.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=4086

Υπερχείλιση Χωρίς Τρύπες

Τρεις σωλήνες σε σχήμα-U συναρμολογούνται μαζί για να δημιουργήσουν ένα σιφόνι που ενεργοποιεί μια “χωρίς τρύπες υπερχείλιση” στην δεξαμενή για να μεταφέρει νερό έξω από  αυτήν χωρίς να ανοιχτούν τρύπες και χωρίς να αναβλύζει νερό από την κορυφή της . Θα πρέπει να  γεμίσει με νερό, να αφαιρεθεί όλος ο εσωτερικός αέρας και τα δύο άκρα  θα πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο ύψος για την πρόληψη της διαρροής αέρα προς τα μέσα 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Οι Υπερχειλίσεις χωρίς τρύπες θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά για να διασφαλιστεί ότι δεν έχει συσσωρευτεί αέρας στο εσωτερικά στην κορυφή τους πράγμα που θα εμποδίσει την κανονική τους λειτουργία. Αυτό συνήθως δεν είναι ορατό, όταν συμβαίνει.

Το "κουτί υπερχείλισης" είναι ένα ανάποδο σιφόνι με κύρτωση-U/Σωλήνας-U με τις δύο άκρες του σε ξεχωριστά κουτιά και λειτουργεί με τις ίδιες αρχές. Αναζητήστε στο διαδίκτυο φωτογραφίες και επεξηγήσεις για τις τυχόν αδυναμίες της συγκεκριμένης συσκευής.

Σιφόνι Βρόχος (Θηλιά)

Το σιφόνι βρόχος είναι ένας σωλήνας σε σχήμα Θηλιάς με το άκρο εξόδου συνήθως να κοιτάει προς τα κάτω. Από το ελεύθερο άκρο εισόδου το νερό θα εισέλθει και θα σφραγίσει το άνοιγμα. Όταν η στάθμη του νερού φτάνει το ύψος της κορυφής του βρόχου, αρχίζει να σπρώχνει τον αέρα και το νερό κάτω προς την έξοδο η οποία δραστηριοποιεί την λειτουργία του σιφονιού. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το σιφόνι με Κύρτωση-J, αλλά η σωλήνωση διαγράφει έναν πλήρη κύκλο. Ένα σιφόνι βρόχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα και έξω από την δεξαμενή.

Σύνδεσμος εικόνας URL:

http://synaptoman.files.wordpress.com/2008/01/siphon-loop1.jpg?w=519&h=392

Σιφόνι Καμπάνα

Το σιφόνι καμπάνα αποτελείται από ένα ανοικτό κάθετο σωλήνα για να εκρεύσει το νερό μέσα του. Ιδανικά, αυτός ο σωλήνα πρέπει να είναι ευθύς με το δύο του άκρα ανοικτά. Γύρω από αυτόν υπάρχει ένας άλλος σωλήνας με τρύπες (Οπές / σχισμές) για την ροή του νερού προς το κάτω μέρος και ένα αεροστεγές καπάκι στην κορυφή που επιτρέπει τη δημιουργία μιας δίνης όταν το νερό φτάσει στην κορυφή του εσωτερικού σωλήνα. Αυτός ο εξωτερικός σωλήνας ονομάζεται σωλήνας σιφόνι και κάθεται πάνω από τον κάθετο με τη βοήθεια της βαρύτητας. Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι του σωλήνα σιφόνι δεν σφραγίζει στην κορυφή το ανοικτό μέρος του σωλήνα. Είναι καλύτερο να έχουμε ένα πάρα πολύ ψηλό σωλήνα από ένα σιφόνι που είναι πάρα πολύ κοντό.  Μια τρύπα στο κάτω μέρος ελαφρώς υψηλότερα από τις υπόλοιπες μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ένα φρένο του αέρα.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μια εναλλασσόμενο φρένο αέρα με μια μικρή τρύπα αέρα κοντά στην κορυφή του σωλήνα-σιφόνι με έναν σωλήνα αέρα που κατεβαίνει ακριβώς πάνω από τις τρύπες του σωλήνα-σιφόνι.  Αυτός ο σωλήνας αέρα βοηθά να σπάσει τη λειτουργία του σιφονιού όταν η στάθμη του νερού πέσει χαμηλά. Αυτό βοηθά να ξεπεραστούν προβλήματα του σωλήνα-σιφονιού με το μέγεθος των οπών, δεδομένου ότι ο σωλήνας αέρα δημιουργεί μια οριζόντια είσοδο αέρα.

σύνδεσμος εικόνας URL:

http://www.aquaponicshq.com/forums/showthread.php?t=582&highlight=bell+siphon&page = 4

Άδειες Υδατοκαλλιέργειας

Άδειες Υδατοκαλλιέργειας μπορεί να χρειαστεί να προμηθευτείτε ανάλογα με το πού ζείτε. Σεβαστείτε τους τοπικούς νόμους που διέπουν την εκτροφή άγριων ζώων και τη διατήρησή τους. Οι νόμοι τέθηκαν σε εφαρμογή, κυρίως λόγω των πολύ σκληρών συνεπειών για το οικοσύστημα της άγριας φύσης, όταν ορισμένες μορφές ζωής ελευθερώθηκαν και αναμειχτήκαν σε  ένα περιβάλλον που δεν θα μπορούσαν να προσαρμοστούν αμέσως.

Ακόμα κι αν σκοπεύετε να κρατήσετε κλειστό το σύστημά σας, μπορεί να υπάρχουν νόμοι που διέπουν τα είδη που απαγορεύονται στην περιοχή σας.

Αν αποφασίσετε να σταματήσετε το χόμπι της διατήρησης άγριας φύσης, επικοινωνήστε με την τοπική αρχή και ζητήστε τους που είναι ασφαλές να απελευθερώσετε τα ζώα σας. Θα χαρούν να σας βοηθήσουν να κάνετε αυτό που είναι σωστό για όλους μας. Μην αφήστε ποτέ τα ζώα από ένα περιορισμένο περιβάλλον στο φυσικό περιβάλλον χωρίς την έγκριση εμπειρογνωμόνων της άγριας πανίδας. Ο πλανήτης μας δεν χρειάζεται να συμβεί μια τρομερή αλυσιδωτή αντίδραση.

Στείλτε ένα e-mail ή καλέστε τις τοπικές αρχές άγριας ζωής και ρωτήστε εάν υπάρχουν τυχόν τέλη για τη λειτουργία ενός συστήματος ενυδρειοπονίας  στην ιδιοκτησία σας και

πού να βρείτε τους κανονισμούς. Θα χαρούν να σας πουν, κάνει την εργασία τους

ευκολότερη, αν ακολουθήσετε τους κανόνες νωρίτερα. Ερευνήστε το φυσικό βιότοπο

των ψαριών και άλλων ζώων που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ώστε να μπορείτε να

τους παρέχετε ένα νόμιμο, επαρκές και υγιές περιβάλλον διαβίωσης.

Μερικά παραδείγματα κυβερνητικών κανονισμών (Έλεγχος για παρόμοιες ρυθμίσεις στη δική σας περιοχή):

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Τέξας η άδεια υδατοκαλλιέργειας (το 2009) κοστίζει $ 250 δολάρια, και 350,00 δολάρια για Άδεια Εξωτικών Ζώων για τα περισσότερα Τιλάπια αν και τα Τιλάπια Μοζαμβίκης είναι το μόνο είδος Τιλάπια που είναι νόμιμο να διατηρούνται σε ιδιωτικό χώρο στο Τέξας χωρίς άδεια.

Στο Τέξας, είναι νόμιμη η χρήση ψαριών από τα δημόσια ύδατα, αν τηρηθούν οι κανονισμοί και υπάρχει άδεια αλιείας. Κοιτάξτε στην Ένωση υδατοκαλλιέργειας του Τέξας για έναν εγκεκριμένο κατάλογο των ψαριών και τον κατάλογο προμηθευτών αν σκοπεύετε να πωλήσετε τα ψάρια. Υπάρχουν συνήθως περισσότεροι κανονισμοί που θα πρέπει να τηρηθούν αν σκοπεύετε να πωλήσετε την άγρια ζωή.

Πάρκα του Τέξας και ψυχαγωγική  αλιεία Άγριας Ζωής

http://www.tpwd.state.tx.us/publications/annual/fish/

Σύλλογος υδατοκαλλιέργειας Τέξας

http://www.texasaquaculture.org/id236.htm

Σε φόρουμ τον Φεβρουάριο του 2009, κάποιος δημοσίευσε ότι η πολιτεία της Οκλαχόμα, στις ΗΠΑ απαιτεί ετησίως $ 10 Δολάρια τέλος για την εκτροφή μη εμπορικών ψαριών σε ιδιωτικό χώρο.

Όπως ακριβώς αναφέρεται για την Αλαμπάμα των ΗΠΑ στις 04/03/2009 από το:

http://www.outdooralabama.com/Fishing/freshwater/regulations/unlawful-stockings.cfm

"Είναι παράνομη η εκ προθέσεως διατήρηση ή απελευθέρωση ψαριών, μυδιών, σαλιγκαριών, καραβίδων ή των εμβρύων τους, συμπεριλαμβανομένων του δολώματος στα δημόσια νερά της Αλαμπάμα, υπό τη δικαιοδοσία του τμήματος της Άγριας ζωής και της Αλιείας  γλυκού νερού, όπως προβλέπεται στο άρθρο 220-2 - 0,42, εκτός των υδάτων από τα οποία προήλθαν, χωρίς την έγγραφη άδεια του αρμόδιου υπάλληλου του Τμήματος Συντήρησης Φυσικών Πόρων η οποία θα εγκριθεί από το Διευθυντή του Τμήματος της Άγριας ζωής και Αλιείας Γλυκού νερού. Οι διατάξεις του παρόντος κανόνα δεν ισχύουν για την τυχαία απελευθέρωση του δολώματος στο νερό κατά τη διάρκεια της κανονικής διαδικασίας της αλιείας. "

Μέρη του συστήματος

Να χρησιμοποιείτε μόνο πλαστικά ποιότητας για τρόφιμα και υλικά που συνήθως χρησιμοποιούνται για το πόσιμο νερό, όπως Rubbermaid, Behlen / Farmaster και PVC. Κάποια πλαστικά φθείρονται από τον καιρό και μπορεί να σπάσουν ή να μολύνουν με  χημικές ουσίες το σύστημά σας. Μην χρησιμοποιείτε χαλκό ή άλλα μέταλλα για τα μέρη όπου τα ψάρια και το νερό θα έρχονται σε επαφή.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα στοιχεία για τα μέρη του συστήματος. Αποφύγετε τη χρησιμοποίηση υλικών που είχαν χημική χρήση ή όταν η προηγούμενη χρήση τους είναι άγνωστη. Προειδοποιούμε ότι ακόμα και το χρώμα που αντέχει στο θαλασσινό νερό και τα γαλβανιζέ υλικά θα μπορούσαν να είναι υπαίτια για διαρροή χημικών και μετάλλων στο σύστημά σας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε εγκεκριμένες σωληνώσεις.

Κάθε σύστημα ενυδρειοπονίας δεν χρησιμοποιεί όλα τα μέρη που αναφέρονται εδώ, αλλά περιελήφθησαν όλα για ένα πιο πλήρη κατάλογο για το τι χρειάζεστε. Χρησιμοποιήστε σκούρα υλικά για να αποφύγετε όσο το δυνατόν το να πάρει φως το νερό, γιατί όπως ξέρετε τα φύκια χρειάζονται το φως. Εκτός αν εκτρέφετε συγκεκριμένα είδη ψαριών που τρώνε φύκια, δεν συνιστάται. Υπάρχουν διάφορα είδη φυκιών και τα ψάρια μπορεί ή μπορεί να μην τρώνε τα είδη που το σύστημά σας έχει.

Aυτόματος τροφοδότης

Θυμηθείτε τα ψάρια σας όταν φεύγετε από την πόλη! Αναζήτηση στο διαδίκτυο για τροφοδότη

Αυτόματα σιφώνια

Συνήθως δεν είναι διαθέσιμα για αγορά. Θα πρέπει να τα κατασκευάσετε μόνοι σας για να χωρέσουν στο σύστημά σας.

Βακτήρια

Δωρεάν! Αυτά ήδη υπάρχουν στα επιφανειακά ύδατα, το έδαφος και τον αέρα.

Εάν το φτιάξετε, θα έρθουν. Παίρνουν χρόνο για να πολλαπλασιαστούν,  αλλά θα το κάνουν. Χρησιμοποιήστε λίγο νερό από ένα τοπικό ποτάμι, λίμνη, ή από  ενυδρείο με ψάρια που ήδη λειτουργεί για να τους δώσετε μια αρχική ώθηση. Μπορείτε επίσης να δώσετε μια πρώτη ώθηση από τα ούρα σας (περιέχουν  ουρία), αλλά σας παρακαλούμε να μην χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, αν είστε σε φαρμακευτική αγωγή ή καταναλώσατε καφεΐνη.

Είναι επίσης διαθέσιμα στα pet shop. Σημειώστε ότι το   χλώριο και χλωραμίνη (ακόμα και στο νερό της βρύσης), θα σκοτώσουν ωφέλιμα βακτήρια.

Μπαταρίες

Μπαταρία ασφαλείας σε περίπτωση διακοπών ρεύματος. Αν   πρέπει να κάνετε οικονομία, επικεντρωθείτε στον αερισμό.

βιολογικό

Φίλτρο

Αυτό είναι για τα ευεργετικά βακτήρια. Τα ευεργετικά   βακτήρια χρειάζονται όλη την επιφάνεια που μπορείτε να προσφέρετε.

Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν: lavarock (σκωρία),   Hydroton, Βιο-μπάλες, μπάλες από πηλό, Springflo, χαλίκι, βραχώδες υπόστρωμα.

Εάν το φίλτρο διπλασιαστεί όπως αυξάνονται τα μέσα, θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξει το βάρος των φυτών.

Σημείωση: χαλίκι από Ασβεστόλιθο θα δώσει στο νερό πάνω από pH7.5 που μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των φυτών.

Να είστε επιφυλακτικοί σχετικά με πρόσθετα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Τα Quilter και το νηματοειδές φίλτρο έχουν εξαιρετική επιφάνεια, αλλά μπορούν επίσης να δημιουργήσουν θύλακες αέρα. Η άμμος έχει μεγάλη επιφάνεια, αλλά είναι δύσκολο να δουλέψετε μαζί της. Φτηνές πλυντρίδες σε σχήμα ντόνατ ή  κατσαρόλας από νάιλον προσφέρουν πληθώρα επιφάνειας.   Scrubbies και άλλα πλωτά μέσα που χρησιμοποιούνται γενικά σε κλειστό δοχείο.

Ηλεκτρική ενέργεια

Χρησιμοποιήστε υπαίθρια GFCI και εγκεκριμένα καλώδια   επέκτασης για εξωτερικούς χώρους. Επίσης, κάντε έρευνα για δημιουργία μπαταρίας ασφαλείας.

Ψάρια

Προσοχή για πιθανές ασθένειες σε οποιοδήποτε σημείο προμηθεύεστε τα ψάρια. Είτε πρόκειται για τοπικές πήγες για πότισμα, είτε ιχθυογεννητικό σταθμό. Ξεκινήστε με μικρότερα ψάρια. Συνιστώμενο όριο. 1/4 της λίβρας (~ 110γρ) των ψαριών ανά 1 γαλόνι (3.78lγρ.)νερού . Αφήστε χώρο για την ανάπτυξη τους.

Τροφή για Ψάρια

Ψάρια, έντομα (γρύλοι, προνύμφες μυγών μαύρος στρατιώτης), τα σκουλήκια και microworms-νηματώδη, νιφάδες, σφαιρίδια, λαχανικά, γυρίνους, εμποτισμένο πλιγούρι βρώμης, φακή του νερού, ξηρά τροφή για σκύλους (με διασφάλιση πάντα του καλού

διατροφικού περιεχόμενου κάθε ζωοτροφής)

Δεξαμενές Ψαριών

Κοινές δεξαμενές ψαριών είναι τα μπλε πλαστικά βαρέλια,  δεξαμενές κτηνοτροφείων / γούρνες νερού (Fiberglass, πολύ σκληρή δεξαμενή, επένδυση τσιμέντου και επένδυση γαλβανισμένων μεταλλικών δοχείων), μισά βαρέλια ουίσκι με ενσωματωμένες κάνουλες (πωλούνται στα σιδηροπωλεία), στο επιδαπέδιες λίμνες, παλιές μπανιέρες και μη-τοξικές μακρόστενες γούρνες σε κάποιο πλαίσιο στήριξης. Εάν χρησιμοποιείτε τις μακρόστενες γούρνες, χρησιμοποιήστε τον τύπο HPDE ή EPDM 45mil ή μεγαλύτερη. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα επιχρίσματα, χρώματα και οι επενδύσεις τους έχουν εγκριθεί για πόσιμο νερό.

Είναι ίσως καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε ένα κάδο απορριμμάτων  για δεξαμενή ψαριών παρόλο που έχει γίνει. Τα δοχεία απορριμμάτων έχουν μικρότερη συνολική επιφάνεια για οξυγόνωση και τα ψάρια κολυμπούν από την μία πλευρά στην άλλη, όχι πάνω  κάτω. Μην χρησιμοποιείτε σωλήνες από κοινό πλαστικό καθώς δεν είναι σχεδιασμένοι για συνεχή ροή νερού, και μπορεί να λυγίσουν, να σπάσουν και να αποτύχουν (καθώς και λεπτοί κάδοι απορριμμάτων). Ίσως συγκρατήσουν καλύτερα το νερό, αν φτιάξετε ένα σταθερό πλαίσιο στήριξης γύρω τους.

Φυτά

Υπάρχουν πολλά καλά μαγαζιά στο διαδίκτυο και την περιοχή σας για φυτά και σπόρους. Διαβάστε όλες τις οδηγίες στις συσκευασίες των σπόρων για την βλάστηση και την επικονίαση τους. Μερικά μαρούλια και άλλα φυτά μπορούν να καλλιεργούνται αμέσως στο νερό, σε φελιζόλ με τρύπες για την ανάπτυξη των ριζών μέσα στο νερό. Προσοχή στις πιθανές επικαλύψεις των σπόρων που μπορεί να μην είναι ασφαλείς για τα ψάρια.

Χρησιμοποιήστε φυτά χειμώνα για ψυχρότερες καιρικές συνθήκες παραγωγής. Μπορείτε να καλλιεργήσετε λουλούδια και γλάστρες με δέντρα επίσης! Σημειώστε ότι τα ψάρια και η βιο-δραστηριότητα θα επιβραδυνθεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, ανατρέξτε στην ενότητα "Χειμώνας".

Σημειώστε επίσης ότι είναι φυσιολογικό για τα φυτά να εκτιναχθούν γρήγορα και στη συνέχεια να φαίνεται πως σταμάτησε η ανάπτυξη τους για λίγες εβδομάδες. Κατά το διάστημα αυτό τα φυτά αναπτύσσουν στην πραγματικότητα το ριζικό σύστημα πέρα ​​από τις αρχικές θρεπτικές ουσίες του σπόρου για να υποστηρίξουν τη μελλοντική τους ανάπτυξη.

Οι Φακές του νερού αυξάνονται άμεσα πάνω από το νερό και πολλαπλασιάζονται γρήγορα με τις σωστές συνθήκες. Μερικά ψάρια την τρώνε από την φύση τους, ενώ άλλα ψάρια μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο για να πειστούν να την φάνε. Προστατέψτε μερικές έτσι ώστε τα ψάρια να μην τις φάνε όλες.

Δεν μπορούν όλοι να καλλιεργήσουν με επιτυχία φακές του νερού στο σύστημά τους.

Ψάρια

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει σωστή έρευνα για τις συνήθειες (διατροφή, αναπαραγωγή, και βιοτόπων)των ψαριών που θέλετε να εκτρέψετε.

http://www.overtonfisheries.com

http://www.morningstarfishermen.org/education.html~~V

http://www.miami-aquaculture.com/lvstk.htm

http://www.valmeyerk12.org/clubs/valmeyer_ffa 20TILAPIA.htm%%

Πηγή για ιχθύδια τιλάπια: W. Travis Hughey aquaponic70@yahoo.com (με ελάχιστη παραγγελία 25)

Πηγή για ιχθύδια τιλάπια: http://www.miami-aquaculture.com/tilapia.htm

(Που μπορεί να έχουν μια ελάχιστη παραγγελία 150, σε αυτή την περίπτωση οργανώστε μια μικρή ομάδα και από κοινού μοιραστείτε την παραγγελία)

Πηγή για σκουλήκια: http://www.ourvitalearth.com/

Άλλα ζώα

Ζώα, όπως οι χελώνες και τα σαλιγκάρια μπορούν να λειτουργήσουν για τη γενική  δραστηριότητα μιας διακοσμητικής λίμνης, αλλά μπορεί να είναι επιβλαβή για ένα ενυδρειοπονικο σύστημα. Οι χελώνες τρώνε τα ψάρια και τα σαλιγκάρια, ενώ τρώνε άλγη, αναπαράγονται συνήθως πέρα από κάθε έλεγχο (μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται σε εκατοντάδες) και έτσι μπορούν να εισέλθουν και να βουλώσουν αντλία, φίλτρα, άλλα μέρη του συστήματος σας όπως και να τρώνε τα φυτά σας και τις ρίζες τους. Η ανάπτυξη στα κελύφη των σαλιγκαριών επίσης θα καταστρέφουν το σύστημά σας με ανθρακικά άλατα που προκαλούν πτώση στο επίπεδο του pH. Κάνετε την έρευνά σας και να θέσετε ερωτήματα πριν την προσθήκη νέων ειδών ζωής στο ενυδρειοπονικό σύστημά σας. Επίσης προστατέψτε το σύστημά σας από τα κατοικίδια ζώα σας και αντιστρόφως.

Εγκατάσταση συστήματος

Ο σχεδιασμός του συστήματος είναι ζωτικής σημασίας καθώς το νερό θα πρέπει να κινείται σε όλο το σύστημα. Είναι δυνατόν να εγκατασταθεί λάθος έτσι ώστε όλο το νερό του συστήματος είναι στις βάσεις καλλιέργειας την ίδια στιγμή, και να μην αφήνει νερό για τα ψάρια! Συμβουλευτείτε και άλλους για το πώς να αποφευχθεί αυτό το λάθος συμφώνα πάντα με το μέγεθος του συστήματος που σχεδιάζετε.

Ρυθμίστε τις βάσεις καλλιέργειας έτσι ώστε η μέγιστη στάθμη του νερού να είναι τουλάχιστον 25 χιλιοστά (1 ίντσα) κάτω από την κορυφή τους. Αυτό βοηθά στην αποφυγή δημιουργία φυκιών, γιατί τα φύκια έχουν ανάγκη νερό και φως για να αναπτυχθούν. Ένα ξεχωριστό δοχείο κάρτερ χρησιμοποιείται μερικές φορές για να επιτρέπει σε σταθερό ύψος νερού στη δεξαμενή ψαριών. Τα φρεάτια δεν αναφέρονται στις παρακάτω παραγράφους αλλά αισθανθείτε ελεύθεροι να τις χρησιμοποιήσετε, εάν αυτό είναι γνωστό σε όποιον σας βοηθήσει να κατασκευάσετε το σύστημά σας.

Αν αντλείτε νερό απευθείας στις βάσεις καλλιέργειας, βάλτε μια βαλβίδα μπάλα σε κάθε είσοδο βάσης για τον έλεγχο της ταχύτητας του χρόνου πλήρωσης. Αυτό θα δημιουργήσει πίεση πίσω στην αντλία νερού σας, άρα βάλτε μια επιστροφή νερού πίσω στη δεξαμενή ψαριών από την αντλία νερού για να εξουδετερώσετε την πίεση στην αντλία και να καταστεί δυνατή η άντληση στην πλήρη ισχύ, όπως έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην μεγαλύτερη οξυγόνωση του νερού του ενυδρείου, γεγονός  πολύ ωφέλιμο.

Κατευθύνετε την αποχέτευση των καλλιεργητικών βάσεων πίσω στη δεξαμενή ψαριών. Αυτό διασφαλίζει την καλή κυκλοφορία και το οξυγόνο επιστρέφει πίσω στη δεξαμενή γρηγορότερα. Αυτό επιτρέπει, επίσης, την τροποποίηση των καλλιεργητικών βάσεων αν αποφασίσετε να αλλάξετε το σύστημά σας.

Βεβαιωθείτε ότι η αντλία νερού δεν θα στραγγίξει εντελώς δεξαμενή ψαριών σας λόγο υπολειτουργίας ενός άλλου μέρους του συστήματος ή δεν επιστρέψει πίσω στο νερό του ενυδρείου λόγω κάποιου άτακτου ζώου, ανθρώπου, ή από μια απρόβλεπτη διαρροή. Σηκώστε την αντλία νερού από το κάτω μέρος του ενυδρείου και βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλής και δεν θα μετακινείται. Λάβετε υπόψη ότι 100 γαλόνια του νερού είναι περίπου 800 λίβρες, εάν θέλετε να σηκώσετε την δεξαμενή ψαριών από το έδαφος (δημιουργία κατάλληλης υποστήριξης, θυμηθείτε στην περίπτωση αυτή ισχύει το όσο περισσότερη ασφάλεια τόσο το καλύτερο). Επίσης, παρέχετε καλή υποστήριξη για τις καλλιεργητικές βάσεις, καθώς θα περιέχουν καλλιεργητικά μέσα και νερό.

Βάλτε τα ενυδρεία στη σκιά για την πρόληψη ανάπτυξης της άλγης και τη μείωση του στρες στα ψάρια. Τα ψάρια προτιμούν σκοτεινά μέρη για να κρύβονται και έχουν λιγότερο άγχος, αν τα έχουν. Συμπεριλάβετε τουλάχιστον ένα αντικείμενο στο νερό για την χρήση αυτή εκτός από την σκίαση στην κορυφή. Μην στεγανοποιήσετε την δεξαμενή ψαριών όσο τα ψάρια χρειάζονται ακόμα οξυγόνωση, αυτό θα συμβεί από φυσαλίδες αέρα, από την επιστροφή του νερού, ή από τα ψάρια που ανεβαίνουν και κάνουν φυσαλίδες στην επιφάνεια του νερού.

Αν σας ενδιαφέρει η αναπαραγωγή: Πολλά ψάρια θα αναπαραχθούν, αν τους δώσουμε ένα πράσινο "σφουγγάρι ωοτοκίας" (Αναζήτηση στο διαδίκτυο) ή αν δημιουργήσουμε  ένα σκοτεινό σημείο σαν “σπηλιά” .

Τοποθετήστε ένα πήλινο δοχείο ανάποδα με μια εγκοπή στην βάση του ή χαμηλά στο πλάι του και βάλτε άμμο μέσα σε αυτό. Κάθε είδος ψαριού θα χρησιμοποιήσει αυτή τη ρύθμιση διαφορετικά. Κάποια θα χρησιμοποιήσουν την άμμο και κάποια θα χρησιμοποιήσουν τον χώρο κάτω από τη σκληρή επιφάνεια, ενώ άλλα θα χρησιμοποιήσουν τη ρωγμή που δημιουργήθηκε στο εξωτερικό και αγγίζει το έδαφος. Μερικά ψάρια απαιτούν συγκεκριμένη ταχύτητα υδατικού ρεύματος. Ξεχωρίστε τους νεοσσούς για να τους προστατεύσετε από το να φάνε τα μεγαλύτερα ψάρια (συμπεριλαμβανομένης και της μητέρας). Ταΐστε τους νεοσσούς μικρά κομμάτια νιφάδες, γαρίδας , μικρά σκουλήκια, και εμποτισμένο πλιγούρι βρώμης. Η έρευνα σας στα είδη των ψαριών σας και των φυσικών οικότοπων τους θα καθορίσουν και τη μέθοδο που θα χρησιμοποιήσετε.

Ρυθμίστε το βιολογικό φίλτρο σας. Κάποιο συνδυάζουν αυτή την ρύθμιση με τα καλλιεργητικά μέσα. Φτιάξτε τη διαδρομή του νερού μέσα από την δεξαμενή στο βιολογικό φίλτρο και στη συνέχεια να κατευθύνεται προς τις βάσεις καλλιέργειας και τελικά πίσω στην δεξαμενή ψαριών.

Για τον αρχικό καθαρισμό του συστήματος, αφήστε το νερό να περάσει από μια καθαρή πετσέτα / κάλτσα (που δεν έχει μαλακτικό ή αρώματα, πρόσθετα απορρυπαντικά, κλπ) για να πιάσετε οποιοδήποτε πρόσχωμα. Αυτό επίσης αποτελεί ένα εναλλακτικό φίλτρο σωματιδίων και αποβλήτων μεγαλύτερου μεγέθους και εάν λειτουργεί καλά επιλέξτε να το αφήσετε στο σύστημα σε μόνιμη βάση. Μερικοί προτιμούν τα μεγαλύτερα απόβλητα των ψαριών να εναποτίθενται στις βάσεις καλλιέργειας ώστε να θρέψουν τα ευεργετικά σκουλήκια που ζουν εκεί.

Συμπληρώστε τις βάσεις καλλιέργειας με αυξητικά μέσα. Τα αυξητικά μέσα θα αγκιστρώσουν τα φυτά και θα αποτελέσουν το σπίτι βακτηρίων και ενδεχομένως και σκουληκιών. Κάποιοι προσθέτουν σκουλήκια και μερικές φορές εμφανίζονται από μόνα τους για να τραφούν και να σπάσουν τα συσσωρευμένα στερεά και τα ιζήματα, παρέχοντας ανοργανοποίηση. Εφ 'όσον έχετε αρκετά βακτήρια για να καθαρίσετε  το νερό και να παρέχετε τροφή στα σκουλήκια, θα μπορούσατε να αναπτύξετε πλεόνασμα σκουληκιών και να ταΐσετε τα ψάρια ως μπόνους για εκείνους που εκτρέφουν σαρκοβόρα ψάρια.

Εκκίνηση Συστήματος – Πως να ξεκινήσει ο "κύκλος" (κύκλος αζώτου)του συστήματός σας

Να είστε υπομονετικοί. Επαναλαμβάνω, να είστε υπομονετικοί. Μην περιμένετε το σύστημά σας να λειτουργεί ομαλά σε λιγότερο από 4 εβδομάδες. Συνηθίστε να ελέγχετε το νερό με ένα κιτ  τεσταρίσματος του νερού. Καλή πρακτική είναι να ελέγξετε το νερό της βρύσης σας αμέσως μόλις τρέξει από τη η βρύση και τεστάρετε ξανά αφού έχει καθίσει μια  ή δυο ημέρες. Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στις τιμές του pH που θα πρέπει να γνωρίζετε.

Μερικές φορές το νερό της βρύσης στην πόλη έχει προστεθεί χλώριο. Αφήστε το νερό να αποχλωριοθεί πριν από την πρόσθεση του στο σύστημά σας, αφήνοντας να καθίσει και να εξατμιστεί το χλώριο σε ένα άλλο δοχείο για μια ημέρα. Αν το νερό της βρύσης σας περιέχει χλωραμίνες, αυτές θα δεν εξατμιστούν άρα χρησιμοποιήσετε ένα εξουδετερωτικό χημικό που διατίθεται στο τοπικό κατάστημα ψαριών και ενυδρείων, και να συνεχίσετε να το κάνετε αυτό σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Συναρμολογήστε το σύστημα σας (σωλήνες, δοχεία νερού, αυξητικά μέσα) και γεμίστε το με νερό. Προσθέστε κάποιους σπόρους με γρήγορη παραγωγή (φασόλια) ή νεαρά φυτά. Βάλτε το σύστημα σε λειτουργία (αντλίες και αποχέτευσης) για μια ημέρα ή δύο, χωρίς ψάρια. Αυτό το βήμα θα σας επιτρέψει να βρείτε και επισκευάσετε οποιεσδήποτε διαρροές και θα πρέπει επίσης να είναι αρκετός χρόνος για το χλώριο να εξατμιστεί σύστημα. Επίσης θα σας επιτρέψει να αξιολογήσετε, αν χρειαστεί, να αναδιοργανώσετε το σύστημα σας για την βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών στο το φως του ήλιου ή να δώσετε περισσότερη σκιά δεξαμενή ψαριών σας (τα ψάρια το προτιμούν αυτό). Διασφαλίστε ότι τα χρονόμετρα και οι αποχετεύσεις λειτουργούν και είναι χρονομετρημένα σωστά. Όταν είσαστε ικανοποιημένοι με τη ροή του συστήματος, προσθέστε εάν έχετε τα βακτήρια σας από μια τοπική λίμνη, ποτάμι, ή ένα κατάστημα εξοπλισμού ενυδρείων.

Για "κύκλο χωρίς ψάρια", προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρής αμμωνίας ή ουρίας (ελέγξτε τα συστατικά) περίπου δύο φορές ανά εβδομάδα για να οικοδομήσετε τις αποικίες βακτηρίων σας, αλλά μόνο αν τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν στο νερό τα επίπεδα της αμμωνίας κάτω από το 1. Μην προσθέτετε τα ψάρια εάν δεν έχετε δει την μέτρηση του επιπέδου για την επιστροφή νιτρωδών πίσω στο μηδέν. Σταματήστε την προσθήκη αμμωνίας τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από την προσθήκη των ψαριών, ώστε οι μετρήσεις να μπορούν να επιστρέψουν στο φυσιολογικό. Για να προσπαθήσετε το σύστημά σας να λειτουργεί με τα ψάρια (αναμείνατε να σκοτώσετε κάποια αν είστε αρχάριος), ξεκινήστε με ένα ζευγάρι μικρά ψάρια και ελέγξτε το pH , την αμμώνια, τα νιτρώδη, και τα επίπεδα νιτρικών αλάτων μια φορά την εβδομάδα. (FYI: 10% καθαρή αμμωνία 1 ml ανά 1 γαλόνι = 4 ppm.)

Σημαντική σημείωση για την Καθαρή αμμωνία: Τα μόνα αποδεκτά συστατικά είναι υδροξείδιο του αμμωνίου και νερό. Οποιαδήποτε άλλα συστατικά είναι βλαβερά. Επιφανειο-δραστικά (σε φιάλες χαρακτηρισμένα ως ΚΑΘΑΡΗ ΑΜΜΩΝΙΑ) είναι απορρυπαντικά θα αφρίσουν αν ανακινήστε το μπουκάλι και θα σκοτώσουν τα ψάρια. Αρώματα και βαφές να είστε σίγουροι ότι θα σκοτώσουν τα ψάρια σας επίσης. Μερικές φορές η λίστα με τα συστατικά είναι δύσκολο να εντοπιστεί και να συνδυαστεί με τις οδηγίες. Εάν το σύστημά σας αφρίζει, καθαρίστε το τελείως με ζεστό νερό και να αντικαταστήστε οποιαδήποτε πορώδη φίλτρα και μέρη του συστήματος (τα περισσότερα είναι πορώδη πετρώματα, κεραμικά αγγεία, και επιφάνειες είναι πάρα πολύ δύσκολο να καθαρίσουν σωστά). Το 25% έως 75% αμμωνία είναι πολύ ισχυρό πράγμα. 25% ή λιγότερο. Η "Janitorial Strength Formula" της Ace Hardware, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο διαδίκτυο, είναι καθαρή και ασφαλής.

Εκτελέστε το σύστημα με αυτό τον τρόπο για λίγες εβδομάδες μέχρι η αμμωνία και τα επίπεδα των νιτρωδών είναι μηδενικά ή σχεδόν μηδενικά. Σημάδια όπως η ανάπτυξη της άλγης δείχνουν ότι μπορεί να υποστηριχθεί υδρόβια ζωή και να πολλαπλασιάσουν τα ωφέλιμα βακτήρια στα φίλτρα και θα μετατρέψουν την αρχική  αμμωνία που υπάρχει στο νερό, καθώς επίσης και όση μπορεί να προσθέσατε για την δημιουργία των βακτηρίων. Ένα υψηλότερο επίπεδο pH είναι καλό για την εν λόγω δραστηριότητα μόνο. Μπορείτε να μειώσετε το pH του συστήματος όταν το σύστημα σας “ανακυκλώνει” σωστά. Εάν τοποθετήσετε πάρα πολλά ψάρια ή πολύ λίγα φυτά στο σύστημά σας πριν συμβεί αυτό, αναμένετε τα ψάρια να πεθάνουν (γνωστό ως " σύνδρομο νέων δεξαμενών"). Μην χρησιμοποιείτε μεγάλα ψάρια, τα ψάρια-δόλωμα χρησιμοποιούνται για την αρχική εγκατάσταση δοκιμών.

Ελέγξτε τη θερμοκρασία, το pH, την αμμωνία, τα νιτρώδη και τα νιτρικά επίπεδα, κατά προτίμηση με υγρά τεστ νερού διαθέσιμα στο τοπικό ενυδρείο σας ή κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Κρατήστε ένα ημερολόγιο με ημερομηνίες και επίπεδα μετρήσεων και τις τυχόν τροποποιήσεις για το σύστημα, όπως η προσθήκη / αφαίρεση ψαριών / φυτών / βάσεων καλλιέργειας / αντλίες αέρα, σπηλιές, και το ποσό του αλατιού και των ζωοτροφών που προσθέσατε στο σύστημα έτσι ώστε να μπορείτε να εντοπίζετε προβλήματα αργότερα. Όσο περισσότερες λεπτομέρειες έχετε καταγράψει στο ημερολόγιο σας, τόσες περισσότερες πιθανότητες προσφέρετε για επιτυχία των άλλων στην διάγνωση των προβλημάτων του συστήματος.

Κάθε σύστημα ενυδρειοπονίας θα εμφανίσει μια διαφορετική τιμή pH. Αυτή καθορίζεται από  την πηγή του νερού σας, των συστατικών και των αυξητικών μέσων στο σύστημα. Εάν το επίπεδο νιτρωδών δεν είναι μηδέν, τότε εκτελέστε το σύστημα άλλη μια εβδομάδα και κάντε επανέλεγχο. Αν οι μετρήσεις είναι πάνω από τα διαγράμματα για μια εβδομάδα ή δύο κατ' ευθείαν χωρίς αλλαγές στο σύστημα ή προσθήκη αμμωνίας (και έχετε τοποθετήσει επιφάνεια για βακτήρια), είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια για να αξιολογηθεί η κατάσταση ως προς το γιατί το σύστημά σας δεν κάνει “κύκλο”. Το σύστημα μπορεί να μην έχει ισορροπία ή τα υλικά, μπορεί να το επηρεάζουν.

Αν τα επίπεδα είναι σε καλές τιμές, προσθέστε τα φυτά, αν δεν το έχετε ήδη κάνει την περασμένη εβδομάδα. Τέλος προσθέστε τα ψάρια με αργό ρυθμό, ίσως ένα ζευγάρι κάθε εβδομάδα. Να είστε βέβαιος για τη σωστή θερμοκρασία του νερού πριν από την απελευθέρωση των ψαριών στη δεξαμενή (βλ. Κεφάλαιο Μεταφορά). Προσθέστε τα φυτά και τα ψάρια με αργό ρυθμό για να βεβαιωθείτε ότι τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών του νερού είναι σταθερά και δώστε το χρόνο να προσαρμοστεί το σύστημα. Μόλις το σύστημα "κάνει τον κύκλο του" το νερό πρέπει να είναι καθαρό. Μεγαλύτερα συστήματα μπορούν προσαρμοστούν και να αφομοιώσουν ευκολότερα τις αλλαγές απ' ότι τα μικρότερα συστήματα. Επεκταθείτε με αργούς ρυθμούς.

Γνώσεις λειτουργίας

Μετατροπή: 100 λίτρα = 378 γαλόνια, 1000 λίτρα = 264 γαλόνια, 500 λίτρα = 132  γαλόνια, 200 λίτρα  = 52 γαλόνια

Σημείωση: Ρύθμιση του pH μπορεί να είναι επικίνδυνη για τα ψάρια αν γίνει γρήγορα. ( η αλλαγή 0,2 του PH σε γρήγορους ρυθμούς μπορεί να είναι επικίνδυνη )

Αν δεν είστε σίγουροι, είναι καλύτερα να αποφεύγετε να αλλάξει χειροκίνητα το pH. Και οι έμπειροι προσπαθούν να το αποφεύγουν.

Σημείωση: Εάν το σύστημά σας έχει μια απορύθμιση pH, για να την διορθώσετε να αρχίσετε με ό, τι την προκάλεσε

Σημείωση: τα μικρότερα και συνθλιμμένα σωματίδια δουλεύουν πιο γρήγορα, και τα μεγαλύτερα με χαμηλότερη ταχύτητα για τη διατήρηση του pH.

·                Προμηθευτείτε " αυξητικά pH" : ανθρακικό νάτριο (σόδα), ασβεστόλιθο, ανθρακικό ασβέστιο (κελύφη αυγών, κελύφη σαλιγκαριών, κοχύλια) είναι ευκολότερο να αυξήσετε το pH από ό, τι είναι να το μειώσετε.

·                Προμηθευτείτε στοιχεία για την "μείωση του pH" : το ξίδι, το καθαρό κιτρικό οξύ (το χυμό λεμονιού, το χυμό λάιμ), λίπασμα θειικού σιδήρου (διαθέσιμο σε κάποιο τοπικό  κατάστημα ), πευκοβελόνες, τύρφη

·                Προμηθευτείτε 100% θαλασσινό αλάτι (μη ιωδιούχο αλάτι) για μικρό-θρεπτικά συστατικά και για τη θεραπεία ασθενειών των ψαριών(σε καραντίνα). Συμβουλευτείτε άλλους για τη σωστή χρήση του αλατιού με τα ψάρια του γλυκού νερού και τα φυτά.

·                Κρατήστε γαρυφαλέλαιο για περιπτώσεις ευθανασίας. Είναι δική σας επιλογή και μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε. Διαθέσιμο στο φαρμακείο.

·                Κρατήστε ένα εφεδρικό  κουβά / δοχείο ψύξης με αντλία αέρα σε ετοιμότητα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και διαχωρισμού των ψαριών του συστήματος, αν απαιτείται.

·                Κρατήστε ένα κάδο κοντά αποχλωριωμένο με όγκου νερού 10% του συνολικού για την αύξηση των επιπέδων.

·                Κάντε εναλλακτική ανάπτυξη των φυτών, ώστε τα φυτά να μην πεθάνουν όλα στον ίδιο χρόνο και προκαλέσουν την κατάρρευση του συστήματος.

Προετοιμαστείτε για την αποτυχία του συστήματος. Πολλαπλές αντλίες και ένα εφεδρικό σύστημα μπαταριών εξασφαλίζει την επιτυχία στην περίπτωση της βλάβης του εξοπλισμού ή διακοπών ρεύματος. Ο επιπλέον εξοπλισμός μπορεί να βρίσκεται σε ένα ράφι περιμένοντας τα γεγονότα να συμβούν (Και να σας περιμένει να επιστρέψετε σπίτι σας) ή μπορεί να εκτελεί διπλό καθήκον και να μην επιτρέψει καν τυχαία γεγονότα να συμβούν που θα προκαλέσουν την πλήρη αποτυχία του συστήματος αν δεν είστε στο σπίτι. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αντλίες αέρα για τον αερισμό και επιπλέον προώθηση διαλυμένου οξυγόνου συντελούν σ' ένα  υγιέστερο σύστημα. Η βέλτιστη θερμοκρασία του νερού είναι περίπου 26 ° C (80 ° F) αν και στην πραγματικότητα εξαρτάται από την ιδιαιτερότητα κάθε ψάριου και φυτικού είδους.

Φυτά:

Φυτά μπορούν να προστεθούν στις βάσεις καλλιέργειας καθώς και σπόροι ή φυντάνια. Οι περισσότεροι σπόροι απαιτούν να είναι υγροί (όχι πνιγμένοι) και ζεστοί για να βλαστήσουν. Ορισμένοι σπόροι απαιτούν μια ορισμένη ποσότητα φωτός ή σκότους για να βλαστήσουν. Πλύνετε οποιαδήποτε βρωμιά από τις ρίζες των φυτών από μεταφύτευση πριν από την εισαγωγή τους στις καλλιεργητικές βάσεις.

Συμβουλευτείτε το τοπικό φυτώριο για πρόσθετη βοήθεια με τα φυτά σας στο τοπικό περιβάλλον σας

Ξεκινήστε φυτεύοντας το 1/4 των φυτών σας. Φυτέψτε άλλο 1/4 μετά από 2 εβδομάδες. Το κόλπο εδώ είναι να κλιμακωθεί η ανάπτυξη των φυτών, έτσι υπάρχει λιγότερη πιθανότητα όλα τα φυτά πεθαίνουν την ίδια περίοδο πράγμα που προκαλεί κατάρρευση στο σύστημα. Όταν η πρώτη ομάδα πεθαίνει, ξαναφυτέψτε αντικαθιστώντας την και συνεχίστε περιοδικά. Αν φυτέψετε όλα τα φυτά σας με τη μία, μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με μια μελλοντική κατάρρευση.

Αποχλωριωμένο νερό:

Κρατήστε το νερό κάπου κοντά σε ανοικτό κουβά / δοχείο χωρητικότητας περίπου στο 10% του συνολικού για αλλαγή νερού. Αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 24

ώρες πριν από την προσθήκη στο σύστημα έτσι ώστε να μπορεί να αποχλωριοποιηθει εάν προήλθε από τη βρύση. Ξαναγεμίστε και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Αλλαγές νερού δεν θα πρέπει να είναι αναγκαίες, όταν το σύστημά σας έχει ξεκινήσει τον «κύκλο» του, αλλά το νερό θα εξατμιστεί και θα καταναλωθεί και από τα φυτά και όλο και περισσότερο θα πρέπει να προσέθετε στο σύστημα σε τακτική βάση. Αν τελικά προσθέσετε νερό βρύσης κατευθείαν στο σύστημά σας, μην το προσθέσετε απευθείας στο φίλτρο γιατί μερικά  απόβλητα μπορούν να σκοτώσουν ωφέλιμα βακτήρια.

Νερό:

Νερό που έχει 7,0 επίπεδα pH είναι ουδέτερο . Μερικά συστήματα έχουν ελαφρώς διαφορετικό pH για να διατηρούν βέλτιστο επίπεδο. Τα χαμηλά επίπεδα του pH θα δείξουν χαμηλές μετρήσεις και συνήθως, τα ψάρια θα αναπνέουν στην επιφάνεια του νερού ως παρενέργεια. Αυτή τους η δραστηριότητα, γνωστή ως «piping» οφείλεται στην έλλειψη επαρκούς διαλυμένου Οξυγόνου (DO), στο νερό και απαιτεί άμεση δράση. Ανατρέξτε στην ενότητα αντιμετώπισης προβλημάτων για τα διορθωτικά μέτρα.

Το βρόχινο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Θυμηθείτε να φιλτράρετε τα ιζήματα γιατί μπορεί να φράξουν τις αντλίες νερού. Επίσης, να είστε προσεκτικοί με τις χημικές ουσίες που μπορεί να διαρρεύσουν στο νερό από υλικά στεγανοποίησης. Μετρήστε τα επίπεδα του pH οποιουδήποτε νερού, που έχετε αφήσει να κάτσει μετά από μια μέρα για να είστε σίγουροι για το πώς θα επηρεάσει το σύστημα. Τα  σωστά επίπεδα του pH πρέπει να διατηρηθούν για να ζήσουν βακτήρια, ψάρια, και φυτά.

Οξυγόνο:

Ψάρια, βακτήρια και φυτά χρειάζονται οξυγόνο. Δημιουργία αντλιών οξυγόνου και αέρα και επιστροφής του νερού στις δεξαμενές.

Τροφή Ψαριών:

Ζωντανές τροφές είναι καλές πηγές συμπληρωμάτων διατροφής και υπάρχει ποικιλία σαρκοβόρων ψαριών

Πηγή για ζωντανή τροφή: http://www.lfscultures.com/

Τα ψάρια θα πρέπει να τρώνε όλη την τροφή μέσα σε 3 λεπτά. Το υπερβολικό τάισμα θα οδηγήσει σε τοξικότητα λόγο της  αποσύνθεσης των τροφίμων.

Αφαιρέστε χειροκίνητα τα αφάγωτα τρόφιμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι ταΐζουν τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Ταΐστε μια ποικιλία τροφίμων για τη διασφάλιση σωστής διατροφής και για να βοηθήσετε στην αποφυγή επιλεκτικότητας των ζώων στην  διατροφή.

Κρατήστε τα νεογνά διαχωρισμένα από τα μεγαλύτερα ψάρια ώστε να μην τα τρώνε. 

Ταΐστε τους γόνους με μια διατροφή microworms (νηματωδών), άλγης, γαρίδων, και με εμποτισμένο πλιγούρι βρώμης (μαλακά πράγματα).

Ταΐστε τα ιχθύδια (στάδιο ψαριών μεταξύ νεογνών και ενήλικων ψαριών) τροφές σε   μικρές νιφάδες.

Ταΐστε τα μεγαλύτερα ψάρια με μια διατροφή από κομμάτια ψαριών, και σκουλήκια. Είναι πιο εύκολο να δείτε τα περισσεύματα των τροφίμων κατά την διάρκεια της κατανάλωση γιατί επιπλέει.

Μερικά ψάρια τρώνε τα σκουλήκια. Σκουλήκια Γης / αίματος / Compost θα αναπτυχθούν στις καλλιεργητικές κλίνες κα θα καταναλώνουν απόβλητα ψαριών. Τοποθετήστε ένα  υποβρύχιο φως LED χαμηλής τάσης για να προσελκύσει έντομα το βράδυ, δωρεάν φαγητό!

Για 7 ημέρες διαρκεί η τροφή ψαριών σε στήλες και αυτό βασίζεται σε ένα pH περίπου 7,0. Ένα υψηλό pH θα προκαλέσει πολύ βραδύτερη διάλυση (2 εβδομάδες για  pH ~ 8,0) και το χαμηλό pH θα την κάνει να διαλυθεί πολύ πιο γρήγορα (κάτω από 3 ημέρες).

Πολλοί άνθρωποι έχουν ένα κάδο κομποστοποίησης για τα σκουλήκια ή για μαύρη μύγα  ( http://thebiopod.com ).

Βεβαιωθείτε ότι κάθε ζωντανή τροφή προέρχεται από υγιεινά τρόφιμα και ζωοτροφές που δεν περιέχουν φυτοφάρμακα ή χημικά.

Φακή του νερού:

Η Φακή του νερού είναι μια δημοφιλής ζωοτροφή στα συστήματα ενυδρειοπονιας. Η Φακή του νερού έχει την δεύτερη μικρότερη ανθοφορία των φυτών στον κόσμο (το watermeal έχει μικρότερη). Μπορεί να περιορίσει τα φύκια επειδή λόγω της ανάπτυξης προκαλεί σκίαση. Επιπλέει και πολλαπλασιάζεται άμεσα πάνω από το νερό. Δεν είναι όλα τα ψάρια να έτοιμα να λάβουν αμέσως φακή του νερού. Η φακή του νερού αναπτύσσεται σε ήρεμα νερά. Θα παράγει οξυγόνο για το νερό από το φως του ήλιου και θα καταναλώνει το οξυγόνο από το

νερό σε συννεφιασμένες ημέρες και νυχτερινές ώρες. Είναι καλύτερο να κρατηθεί σε ξεχωριστές καλλιεργητικός βάσεις με πιο ήπια ροη. Ξαφρίστε λίγη φακή του νερού σε δοχεία ή σακουλάκια και αποξεραίνεται ή καταψύξτε την για αργότερα ώστε να εξυπηρετήσει σαν τροφή για  τα ψάρια. Είναι σημαντικό να πούμε ότι η φακή του νερού καταναλώνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα άλλα φυτά. Η Φακή του νερού διαθέτει ένα επίπεδο πρωτεΐνης 45% ξεπερνώντας το επίπεδο της σόγιας. Επίσης διαθέτει τα απαραίτητα αμινοξέα.

Πηγή για φακή του νερού: http://shop.ebay.com/?_nkw=duckweed

Πηγή για φακή του νερού: http://www.petsolutions.com/Default.aspx?ItemID=99969

Επίλυση Προβλημάτων

Αντιμετώπιση προβλημάτων με τα Φυτά:

Πηγές: http://www.hbci.com/ ~ Wenonah / min-def / list.htm

πρόβλημα: τα φυτά πεθαίνουν

Αίτιο: Δυνητικά για οποιοδήποτε λόγο - περιορίζονται σε οξυγόνο, νερό, ορυκτά, θερμοκρασία, pH, πιθανά σφάλματα

λύση: συμβουλευτείτε ένα εμπειρογνωμόνωνα για φυτά και ενυδρειοπονία και περιγράψτε την εμφάνιση και τη δραστηριότητα και των φυτών

πρόβλημα: τα φυτά πεθαίνουν (όχι το χειμώνα)

αίτιο: τα ψάρια / εγκαταστάσεις /αναλογία αμμωνίας βρίσκονται εκτός ισορροπίας, όχι αρκετή τροφή για τα φυτά (επίσης βλέπε παραπάνω)

λύση: ταΐστε τα ψάρια περισσότερο, να μειωθεί ο αριθμός των φυτών, περισσότερα ψάρια

πρόβλημα: τα φυτά πεθαίνουν (το χειμώνα)

αίτιο: τα ψάρια κινούνται λιγότερο και τρώνε λιγότερο στο κρύο νερό, αμμωνία, ως εκ τούτου λιγότερη (βλ. παραπάνω)

λύση: περισσότερη θερμότητα του νερού, να μειωθεί ο αριθμός των φυτών, να τρέφονται περισσότερο τα ψάρια(αν εξακολουθούν να τρώνε)

πρόβλημα: τα φύλλα των φυτών δεν είναι υγιή

Αίτιο: σχεδόν πάντα η έλλειψη ορυκτών, μπορεί να είναι οι τοξίνες ή το περιβάλλον

λύση: έλεγχος του περιεχόμενου και θρεπτικών συστατικών της τροφής για τα ψάρια

Παρόμοιες εικόνες αναφοράς: http://4e.plantphys.net/article.php?ch=t&id=289

πρόβλημα: αφίδες τρώνε τα φυτά

λόγο: συμβαίνει στη φύση

λύση: πικραλίδες φυτών, καρότα για να προσελκύσετε πασχαλίτσες, να αγοράσετε μια τσάντα πασχαλίτσες από το τοπικό φυτώριο. Κοιτάξτε να δείτε αν μυρμήγκια καλλιεργούν τις αφίδες τα οποία θα σας σκοτώσουν τις  πασχαλίτσες. Εισάγετε τις πασχαλίτσες το βράδυ

πρόβλημα: κάμπιες τρώνε τα φυτά

αίτιο: συμβαίνει στη φύση

Λύση: Χρησιμοποιήστε σπρέι σκόρδου στα φυτά, βάλτε τις κάμπιες στην δεξαμενή ψαριών, σαν δωρεάν φαγητό (ή χρησιμοποιήστε "Dipel")

πρόβλημα : αποχρωματισμένα φυτά:

Αίτιο: συνήθως αυτό δείχνει μια ανεπάρκεια ορυκτών

λύση: συζητήστε με συναδέλφους Λάτρεις της ενυδρειοπονιας (Αίτηση πληροφοριών Maxicrop στις ΗΠΑ, Seasol αλλού)

πρόβλημα: δεν μεγαλώνουν τα φυτά / εξαιρετικά αργή ανάπτυξη

Αίτιο: το pH μπορεί να είναι πολύ υψηλό, δεν είναι αρκετές οι θρεπτικές ουσίες στο νερό

λύση: έλεγχος του pH, αύξηση των ζωοτροφών εάν τα ψάρια τρώνε πάρα πολύ γρήγορα ή μείωση του αριθμού των φυτών στο σύστημα

Αντιμετώπιση προβλημάτων με το Νερό:

πρόβλημα: pH πάνω από 7,5 - pH μικρότερο από 6,5

αίτιο: η οξύτητα του νερού είναι πολύ χαμηλή ή πολύ υψηλή, τα επίπεδα καθορίζονται από συνιστώσες όπως η πηγή του νερού

λύση: γρήγορη αλλαγή στα επίπεδο του pH είναι επικίνδυνο για τα ψάρια!

Δεδομένου ότι τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα βρίσκουν τα δικά τους επίπεδα  pH, η ρύθμιση σε αυτό είναι δύσκολο. Εάν μια συνιστώσα του συστήματος (όπως η μέση περιεκτικότητα σε νερό) ρυθμιστεί ήδη το σύστημα, τα πρόσθετα θα προκαλέσουν μόνο προσωρινή  αλλαγή στο pH. Συμβουλευτείτε και άλλους σχετικά με την προσαρμογή αυτή.

πρόβλημα: χαμηλή στάθμη νερού

Αιτιολογία: εξάτμιση επιφάνειας και η διαπνοή των φυτών, τα φυτά χρησιμοποιούν περισσότερο νερό όσο μεγαλύτερα είναι

Λύση: Ελέγξτε για διαρροές νερού, γεμίστε το σύστημα με αποχλωριωμένο νερό

πρόβλημα: το νερό είναι πράσινο

αίτιο: τα φύκια που οφείλονται σε πάρα πολύ νερό και θρεπτικά συστατικά μαζί με πολύ φως

λύση: λιγότερο ζωοτροφή, σκίαση δεξαμενής, σκουρύνετε τις πλευρές των βάσεων καλλιέργειας.

Σημείωση: τα ψάρια που καταναλώνουν άλγη μπορεί να τρώνε η όχι την άλγη που αναπτύσσετε στο δικό σας σύστημα.

Σημείωση: τα ψάρια που τρώνε άλγη μπορεί να αποτελούν τροφή για τα ψάρια που εκτρέφετε αλλά μπορεί και όχι.

πρόβλημα: το νερό είναι βρώμικο

αίτιο: συνήθως πολλά τρόφιμα και τα ψάρια δεν τα τρώνε καθόλου ή δεν φιλτράρετε σωστά το σύστημα

λύση: λιγότερη ζωοτροφή, χρησιμοποιήστε πετσέτα / κάλτσα στο φίλτρο νερού επιστροφής για την συγκράτηση των ιζημάτων, ελέγξτε για μπλοκαρίσματα

πρόβλημα: το νερό είναι θολό (βλέπε επίσης "το νερό είναι βρώμικο")

αίτιο: υπερβολικό τάισμα, το σύστημα βρίσκεται εκτός ισορροπίας, ανάπτυξη άλγης

λύση: μειώστε τη τροφή, το σύστημα θα πρέπει να καθαρίσει μέσα σε μια εβδομάδα, αν όχι, ελέγξτε άλλους παράγοντες

πρόβλημα: η κορυφή της δεξαμενής είναι εντελώς παγωμένη

λόγο: πολύ κρύο

Λύση: Εάν τα ψάρια είναι ακόμα ζωντανά, προσθέστε φυσαλίδες αέρα για να κρατήσετε την κίνηση του νερού στην επιφάνεια και για την οξυγόνωση

πρόβλημα: το νερό του συστήματος αφρίζει

αίτιο: απορρυπαντικά ή άλλες χημικές ουσίες έχουν εισαχθεί στο σύστημα

Λύση: Εκτελέστε  αλλαγή στο 50% του νερού κάθε μέρα με αποχλωριωμένο νερό μέχρι το άφρισμα έχει φύγει.

Σημείωση:

Θέλετε να αποτρέψετε τα ψάρια από το να πάθουν σοκ σε αυτήν την κατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερο, όμως, επίσης θα πρέπει να εξαλείψετε τις προσμείξεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Προσέξτε να μην απομακρυνθεί το μεγαλύτερο μέρος των ωφέλιμων βακτηρίων σας, κρατούν του κύκλο του αζώτου σε κατάλληλα επίπεδα στο σύστημα, έτσι παραλείψτε τον καθαρισμό των αυξητικών μέσων.

Δευτερεύουσα σημείωση: ο καθαρισμός των μέρων του συστήματος ατομικά είναι χάσιμο χρόνου, εφόσον θα επικοινωνούν με το σύστημα που εξακολουθεί να έχει 50% μολυσμένο νερό.

Αντιμετώπιση προβλημάτων με τα Ψάρια:

Μπορείτε να διαγνώσετε προβλήματα με συζήτηση με τον προμηθευτή ψαριών σας. Ταΐστε τα ψάρια σας με ρυθμό κατάλληλα για την βιομάζα των ψαριών και το στάδιο της ανάπτυξης τους.

Γενικά πηγές για ψάρια (όχι απαραίτητα που προσανατολίζονται προς ενυδρειοπονία):

http://fishbase.org

http://fins.actwin.com

http://www.kokosgoldfish.com/typesoftreatment.html

http://www.fishdoc.co.uk

http://www.plantedtank.net/articles/Common-Freshwater-Fish-Diseases/13/~~V

http://www.practicalfishkeeping.co.uk/pfk/pages/tools.php

πρόβλημα: νεκρά ψάρια

αίτιο: άγνωστο

Λύση: Αφαιρέστε τα νεκρά ψάρια από τη δεξαμενή αμέσως για να αποτρέψουν συγκέντρωση

αμμωνίας σαπίζοντας!

πρόβλημα: Σοβαρά άρρωστο ψάρι, σχεδόν νεκρό, καμία ελπίδα σωτηρίας

αίτιο: άγνωστο

λύση: ευθανασία: (μην τα ρίξετε στη λεκάνη της τουαλέτας, τα παγώνετε ή τη χρησιμοποιείτε

αντιόξινα, είναι ώρες απάνθρωπων βασανιστηρίων)

Μέθοδος 1: χτυπήστε το κεφάλι του ψαριού δυνατά και γρήγορα με ένα τούβλο

Μέθοδος 2: Μεταφέρετε τα  ψάρια σε ένα μεγάλο δοχείο με το ίδιο νερό, αναμίξτε γαρίφαλέλαιο με νερό ... (επιταχύνει την διαδικασία)

Προσθέσατε ΑΡΓΑ το μίγμα στο δοχείο με τα ψάρια ...

Θα πεθάνουν ήρεμα και αργά μέσα σε 20 λεπτά ... αν όχι, φτιάξτε ισχυρότερο διάλυμα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά για να αφαιρεθεί από το δοχείο το μίγμα γαρυφαλελαίου.

πρόβλημα: ένα , κάποια, ή όλα τα ψάρια είναι στην επιφάνεια του νερού  που δεν είναι συνηθισμένο για αυτά (και όχι λόγο σίτισης)

Αιτία: η έλλειψη διαλυμένου οξυγόνου, τα ψάρια για να πάρουν περισσότερο οξυγόνο από το νερό κάνουν το προαναφερθέν “piping”

λύση: αμέσως προσθέστε φυσαλίδες αέρα, αναταράξτε το νερό με το χέρι, αλλά προσπαθήστε να μην ταράξετε τα ψάρια.

Η εναλλαγή νερού / αέρα αυξάνει την περιεκτικότητα του νερού σε οξυγόνο.

Εάν τα επίπεδα του pH είναι χαμηλά, κάντε χρήση αυξητικού του pH, αλλά όχι πάρα πολύ ( γρήγορη αλλαγή PH ακόμα και 0,2 μπορεί να είναι επικίνδυνη)

μειώστε τα ψάρια / την αναλογία όγκου νερού, αυξήστε την ποσότητα του αέρα, των πετρών.

πρόβλημα: τα ψάρια ενεργούν αστεία / παράξενα, πλέουν πλάγια, επιπλέουν ανάποδα

Αιτία: Ορισμένα τρόφιμα δεν ταιριάζουν πάντα σε συγκεκριμένα ψάρια

λύση: Δοκιμάστε διαφορετικές τροφές, μερικές φορές τα ψάρια επιθυμούν ποικιλία, συμβουλευτείτε έναν ειδικό

πρόβλημα: τα ψάρια πηδούν έξω από δεξαμενή (1)

Αίτιο: το επίπεδο του νερού είναι πολύ υψηλό (αυτό δεν είναι ο κύριος λόγος που αυτό συμβαίνει, ανατρέξτε στo "piping" παραπάνω)

λύση: χαμηλώστε το επίπεδο του νερού, καλύψτε του δοχείου με συρματόπλεγμα / δίχτυ

πρόβλημα: τα ψάρια πηδούν έξω από δεξαμενή (2)

Αίτιο: Προσπαθούν να φάνε ιπτάμενα έντομα

λύση: κάλυψη με δίχτυ της δεξαμενή ψαριών για να κρατήσετε τα ψάρια μέσα σε αυτήν.

πρόβλημα: τα ψάρια πηδούν έξω από δεξαμενή (3)

λόγο: εξαιρετικά κακή ποιότητα του νερού

λύση: έλεγχος στα επίπεδα του συστήματος, φιλτράρετε καλύτερα το νερό από τα ιζήματα

πρόβλημα: τα ψάρια εκκρίνουν κρεμώδη λευκή ουσία

λόγο: θα μπορούσε να είναι χαμηλό το επίπεδο του pH, θα μπορούσε να πρόκειται για  αναπαραγωγική συμπεριφορά, μπορεί να είναι και ασθένεια

Λύση: Ελέγξτε το επίπεδο του pH, έλεγχος για άλλες ενδείξεις του προβλήματος

πρόβλημα: Τα ψάρια έχουν την νόσο ich / ick

λόγο: Παράσιτο στο μέγεθος της άμμου που γεμίζει με λευκές κηλίδες τα ψάρια.

Στρες (αλλαγή περιβάλλοντος / η μάχη με άλλο ψάρι) μπορεί να έχουν μειώσει το ανοσοποιητικό σύστημα του για να αποκρούσει το Ich.

Η νόσος Ich κανονικά μολύνει ολόκληρη τη δεξαμενή.

Λύση: 1 κουταλιά της σούπας αλάτι της θάλασσας (μη ιωδιούχο αλάτι) ανά 1 γαλόνι νερού στο σύστημα (~ 3ppt)

Υψηλότερες συγκεντρώσεις άλατος μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια δεξαμενή καραντίνας για άλλα προβλήματα.

Υψηλότερες συγκεντρώσεις άλατος μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα φυτά. (πχ: Ο ωκεανός έχει 35ppt.)

Υψηλότερες θερμοκρασίες νερού θα μειώσει το χρόνο που χρειάζεται για να αφαιρέσετε το Ich, γνωρίζοντας πάντα τα όρια των ψαριών σας.

Βαθμιαία αυξήστε την θερμοκρασία του νερού σε περίπου 30 ° C (86 ° F) και τα παράσιτα Ich θα πεθάνουν.

πρόβλημα: Δεν φαίνονται καλά τα ψάρια

Αίτιο: ασθένεια ή κακή ποιότητα του νερού

λύση: http://fins.actwin.com/articles/disease/chart1.php

πρόβλημα: τα ψάρια ενεργούν αστεία

Αίτιο: οι αλλαγές συμπεριφοράς θα μπορούσαν να οφείλονται σε περίοδο αναπαραγωγής

λύση: παρακολουθήστε την δραστηριότητα τους

πρόβλημα: τα ψάρια εξαφανίστηκαν

αίτιο: κάποιο ζώο φταίει, πιθανότατα ένα ρακούν, μια χελώνα, κάποιο φίδι, τα πουλιά, μια γάτα, ή άλλα ψάρια ενδεχομένως μπορεί να έχουν πηδήσει έξω από τη δεξαμενή και πετάρισαν εκεί γύρω, κοιτάξτε γύρω από την δεξαμενή.

λύση: κάλυμμα δεξαμενής με πλέγμα και ασφαλίστε σοβαρά από το να παραβιαστεί, δοκιμάστε ένα σκιάχτρο λίμνης, κλείστε την πόρτα του θερμοκηπίου το βράδυ, επιβλέψτε τα επιθετικά ψάρια.

πρόβλημα: φύκια πάνω στα ψάρια

αίτιο: τα φύκια δεν φυτρώνουν στα ψάρια, αναπτύσσονται σε μύκητές πάνω στα ψάρια σας

λύση: συμβουλευτείτε το τοπικό κατάστημα ψαριών

πρόβλημα: Δεν τρώνε τα ψάρια σε ψυχρότερες καιρικές συνθήκες

αίτιο: τα ψάρια τρώνε λιγότερο όσο πιο κρύο είναι το νερό (πολύ λιγότερη αμμωνία, ρίξτε ένα μάτι

και στα φυτά) Η θερμοκρασία του νερού ελέγχει τον μεταβολισμό στα ψάρια, τα ψάρια είναι

ψυχρόαιμα. Θερμοκρασίες νερού στους 10 ° C (50 ° F) φαίνεται να είναι ο μαγικός αριθμός. Πολλοί δεν δίνουν σχεδόν καθόλου τροφή κάτω από αυτή την θερμοκρασία. Τα ευεργετικά βακτήρια

διακόπτουν τη λειτουργία τους κάτω από αυτήν, ως εκ τούτου, η παραγωγή αποβλήτων και η

κατανάλωση των ψαριών θα αντισταθμίσει σοβαρά την ισορροπία του συστήματος. Τα πεπτικά

ένζυμα των ψαριών δεν λειτουργούν καλά επίσης κάτω από αυτό το επίπεδο και η τροφή θα σαπίσει στο σύστημά τους.

λύση: να σταματήσει το τάισμα η να ταΐζετε λιγότερο

Αντιμετώπιση προβλημάτων του συστήματος:

πρόβλημα: διακοπή ρεύματος

αίτιο: το ηλεκτρικό δίκτυο είναι αναξιόπιστο

λύση: η χρήση μπαταρίας έκτακτης ανάγκης και αντλίες αέρα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος προσθέστε αποχλωριωμένο πάγο στη δεξαμενή για να απελευθερώσει οξυγόνο για αργό μεταβολισμό Μέχρι να αποκατασταθεί η διακοπή.

πρόβλημα: η αντλία νερού σταματά

Αίτιο: η πολυκαιρία, είναι ελαττωματικό, είναι φραγμένη η αντλία, έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας

Λύση: Εάν το σύστημα κυκλοφορίας κλείσει εντελώς, θα καταρρεύσει πιθανώς σε 24 ώρες χρησιμοποιήστε την αντλία αέρα που λειτουργεί με μπαταρία για να κρατήσετε ζωντανά τα ψάρια, να αλλάξετε το 10% του νερού, να αντικαταστήσετε την ελαττωματική αντλία με την εφεδρικό σας (έχετε ένα εφεδρικό αντίγραφο της αντλίας για ασφάλεια, έτσι;) αντλήστε χειροκίνητα το νερού για να κρατήσετε τις ρίζες των φυτών υγρές, καθαρισμός / επισκευή παλαιάς αντλίας, καλύτερα να έχουμε πολλές αντλίες σε λειτουργία σε περίπτωση που βγείτε και δεν είστε σπίτι.

πρόβλημα: η αντλία αέρα σταματά

Αιτιολογία: η πολυκαιρία, είναι ελαττωματική, είναι φραγμένη η αντλία, η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας

Λύση: Αντικαταστήστε την αντλία αέρα, το σύστημα πρέπει να είναι εντάξει για μερικές ημέρες, εάν αποδειχθεί ότι αυτό έφταιγε.

Μερικοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν αντλίες αέρα για να βοηθήσει, αλλά έχουν γνώσεις ώστε να

λειτουργούν καλύτερα το σύστημα

πρόβλημα: το σύστημα έχει διαρροή

Αίτιο: τα μέρη είναι παλιά και ραγισμένα, χρειάζονται στεγνωτικά / ελαττωματική ταινία

λύση: σφραγίστε προσωρινά τις τρύπες στους αγωγούς με ταινία υδραυλικού τεφλόν,

αντικαταστήστε τα φθαρμένα τμήματα.

Χρησιμοποιήστε σφαιρικές βαλβίδες για να διακόψετε την ροή του νερού στα τμήματα του

συστήματος που έχουν διαρροή και να διορθώσετε την.

πρόβλημα: Εμφανίστηκαν σκουλήκια στο δίκτυο

Αίτιο: ήρθαν από τη φύση ή τις ζωοτροφές

λύση: να μην κάνετε τίποτα, τα κόκκινα σκουλήκια είναι φίλοι σας και δωρεάν τροφή για τα ψάρια,

κάντε έρευνα για άλλα είδη σκουληκιών

Αντιμετώπιση προβλημάτων στο Σιφόνι Καμπάνα:

Σημείωση:

Το 90% των προβλημάτων στο σιφόνι καμπάνα μπορούν να λυθούν με τη χρήση ενός φαρδύτερου

και μακρύτερου σωλήνα  και 9% μπορούν να λυθούν ένα παρεμβαλλόμενο φρένο αέρα, λυγίσματα

στο κάτω μέρος των σωληνώσεων, ή μεγαλύτερους αεραγωγούς. Πιθανότατα το 1% που απομένει οφείλετε σε πολύ μεγάλη του σωλήνα σιφονιού, που έχει επιπλέον τρύπες εκεί που δεν θα έπρεπε,

ξεχάστηκε το αεροστεγές καπάκι του σιφονιού, πρέπει να κοντύνει το φρένο αέρα, ή έχετε πάρα

πολλές κυρτώσεις στο κάτω μέρος. Ένα καλό μέγεθος πλάτους του σωλήνα του σιφονιού είναι περίπου το πλάτος των 2 όρθιων σωλήνων μαζί.

Κανονικά: ο όρθιος σωλήνας είναι ο εσωτερικός σωλήνας αποστράγγισης. Ο σωλήνας του σιφονιού είναι ο εξωτερικός με το καπάκι. Ένας σωλήνας με προστατευτικό κάλυμμα και πολλές τρύπες

βρίσκεται γύρω από την μονάδα και επιτρέπει την συντήρηση της, ενώ προλαμβάνει τα αυξητικά

μέσα και δεν τον πνίγουν.

πρόβλημα: το σιφόνι καμπάνα δεν λειτουργεί σωστά

Αιτία: ο κακός σχεδιασμός

λύση: τα περισσότερα θέματα μπορούν να λυθούν με ένα ευρύτερο η ψηλότερο σωλήνα σιφονιού.

πρόβλημα: το σιφόνι καμπάνα δεν ξεκινά

αίτιο: ο όρθιος σωλήνας δεν είναι επίπεδος, το νερό ρέει πάνω από το ένα άκρο, αντί ολόκληρης της επιφάνειας

λύση: κόψτε το πάνω μέρος του σωλήνα έτσι ώστε να είναι επίπεδο

πρόβλημα: το σιφόνι καμπάνα δεν σταματά την αποστράγγιση

αίτιο: σιφόνι δεν είναι αρκετά ισχυρό για να σπάσει την πίεση του νερού στο κάτω μέρος του σωλήνα

λύση: ανοίξτε ένα αεραγωγό / τρύπα στο κάτω μέρος του σωλήνα του σιφονιού, για να φτιάξετε φρένο αέρα πρέπει να γίνει πιο ψηλά, μεγαλώστε τον σωλήνα του σιφονιού εάν βρίσκεται πολύ κοντά στην κορυφή του όρθιου σωλήνα για την αύξηση της περιοχής της δίνης

Αν αυτό εξακολουθεί να μην λειτουργεί, χρησιμοποιήστε ένα φαρδύτερο σωλήνα σιφονιού 

πρόβλημα: το σιφόνι καμπάνα δεν δραστηριοποιείται, ο όρθιος σωλήνας στραγγίζει το νερό που εισέρχεται στην ιδία αναλογία με την οποία εξέρχεται. (1)

αίτιο: το καπάκι του σωλήνα του σιφονιού δεν είναι αεροστεγές ή λείπει

λύση: σφραγίστε το καπάκι στην κορυφή του σωλήνα του σιφονιού

πρόβλημα: το σιφόνι καμπάνα δεν δραστηριοποιείται όρθιος σωλήνας στραγγίζει το νερό που εισέρχεται στην ιδία αναλογία με την οποία εξέρχεται. (2)

αίτιο: ο όρθιος σωλήνας (σωλήνα εξόδου) είναι πολύ μεγάλος για να “κλειδώσει” το νερό και να αρχίσει η δράση του σιφονιού.

λύση: μειώστε το πλάτος του όρθιου σωλήνα ή να προσθέσετε έναν προσαρμογέα στην κορυφή του, που θα μειώσει το άνοιγμα.

Κάποιοι χρησιμοποιούν μια κύρτωση στο κάτω μέρος του σωλήνα για να επιλύσουν το πρόβλημα.

Επίσης, αυτό μπορεί να σημαίνει πολύ μεγάλο σωλήνα σιφονιού.

πρόβλημα: το σιφόνι καμπάνα αργεί από την στιγμή που ξεκινά να στάζει να αποστραγγίσει πλήρως.

Αιτία: Δεν έχει ο σωλήνας του σιφονιού αρκετό περιθώριο να ξεκινήσει μια δίνη πάνω από τον όρθιο σωλήνα.

λύση: χρησιμοποιήστε ψηλότερη σωλήνα.

πρόβλημα: το σιφόνι καμπάνα δεν στραγγίζει αρκετά γρήγορα

αίτιο: είναι σχεδιασμένο για μικρή εισερχόμενη ποσότητα νερού

λύση: μειώστε την εισερχόμενη ροή του νερού με μια σφαιρική βαλβίδα ή χρησιμοποιήστε μεγαλύτερη καμπάνα

πρόβλημα: η αποστράγγιση του σιφονιού καμπάνα σταματά στη μέση

αίτιο: η πίεση του νερού έχει εξισωθεί μέσα και έξω από το σιφόνι στο ύψος καθόδου

Λύση: Χρησιμοποιήστε ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ αεραγωγούς στο σωλήνα σιφονιού ή χρησιμοποιήστε μικρότερης διαμέτρου αγωγό.

Παράρτημα Α: το πρώτο σύστημα του Συγγραφέα

Ποιον τύπο συστήματος λοιπόν, έφτιαξε αρχικά ο συγγραφέας και ποιες ήταν οι άμεσες του εμπειρίες; Το πρώτο σύστημα μου ήταν μια απόπειρα συστήματος συνεχούς ροής, χωρίς επιτυχία. Δεν μεγάλωσαν πολύ οι σπόροι και σάπισαν οι ρίζες. Προσπάθησα να μεγαλώσω σπόρους με την δημοφιλή "μέθοδο baggie" χωρίς επιτυχία, επίσης. Τελικά άλλαξα το σύστημα σε πλήρωσης και αποστράγγισης μοντέλο και τώρα μεγαλώνω σπόρους σε κλίνες, όπως κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Ξεκίνησα με ένα πρόβλημα που δεν γνώριζα εκείνη την εποχή. Η αρχική αμμωνία που  χρησιμοποίησα για τον κύκλο χωρίς ψάρια είχε απορρυπαντικό. Η λίστα με τα συστατικά δεν βρέθηκε παρά αργότερα. Αλλά για να είστε βέβαιοι, ανακινήστε το μπουκάλι για να δείτε αν αφρίζει στην κορυφή. Επίσης διατηρούσε το pH, μεταξύ 5,5 και 6,0. Μόλις συνειδητοποίησα το πρόβλημα, καθάρισα εντελώς το φίλτρο του συστήματος και πέταξα τα πορώδη υλικά και αγόρασα καθαρή αμμωνία.

Μετά από αυτό το pH μου είναι πάνω από 7,6 λόγω του τοπικού υδροφόρου ορίζοντα και οι καλλιεργητικές κλίνες μου έχουν ασβεστόλιθο. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για φτωχή την ανάπτυξη των φυτών μου, έχω ήδη αλλάξει σε μια κλίνη το αυξητικό μέσο σε Aerolite, και θα το αλλάξω και στις υπόλοιπες κλίνες δοκιμής όταν τα επίπεδα έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό στην πρώτη κλίνη που άλλαξα.

“Minigeyser"

Ανάμεσα στο πλήθος των ανθρώπων στο διαδίκτυο που αναζητούσαν τρόπους για να δουλέψει το σύστημα με το ηλεκτρικό δίκτυο ή τουλάχιστον μόνο με αντλίες αέρα (για μεγαλύτερη αξιοπιστία και λιγότερη ενέργεια), δημιούργησα την αντλία "minigeyser" . Χρησιμοποιεί πεπιεσμένο αέρα για να ωθήσει μια μικρή ποσότητα νερού μέσα στο σωλήνα και προς την κλίνη.   Δίνει περισσότερο πλεονέκτημα από τον αν χρησιμοποιούσε την ίδια αντλία ως αερογέφυρα. Το κάτω μέρος είναι κατασκευασμένο από  ένα βύσμα 3/4 της ίντσας από PVC και μια είσοδο νερού στο 1/4 της ίντσας, μια ροδέλα  # 10  και ένα κλασσικό βόλο ως βαλβίδα ελέγχου στο εσωτερικό.

Η κορυφή αποτελείται από ένα κάλυμμα ολίσθησης από PVC στα 3/4 της ίντσας με δύο τρύπες διαμέτρου στο 1/4 της ίντσας.  Η μια είναι η τρύπα εισόδου του αέρα και έχει μια σωλήνα διαμέτρου 1/4 της ίντσας που περνά ισα ισα μέσα από την αντλία αέρα  και την κάψουλα από PVC.  Η άλλη τρύπα είναι η τρύπα εξόδου αέρα / νερού. Από την οποία περνά ένας σωλήνας διαμέτρου 1/4 της ίντσας και φτάνει σε απόσταση επίσης 1/4 της ίντσας από τον βόλο.  Ο σωλήνας εξόδου αφήνει αρκετό χώρο για να μπορεί να κινείται ο βόλος αλλά είναι αρκετά κοντά στην οπή εισόδου του νερού για να μην αφήσει αρκετό χώρο στον αέρα να εισέρθει και να αποτρέψει την πίεση να συσσωρεύεται  δημιουργώντας αεροφράκτη. Ολόκληρη η μονάδα είναι 1,5 εκατοστά σε μήκος με μια αντλία αέρα 1,5 watt Α (1200cc), αντλεί 4οζ  (½ φλιτζάνι) νερό ανά 2 λεπτά που ισοδυναμεί με ~ 237ml (1 γαλόνι) κάθε 64 λεπτά. Μια ισχυρότερη αντλία αέρα 3,5 βατ αντλεί το διπλάσιο ποσό νερού στο ίδιο χρονικό διάστημα. Αν φράξει ο σωλήνας εξόδου, η βαλβίδα έλεγχου με τον βόλο διπλασιάζει σαν διάφραγμα εξοικονόμησης της αντλίας αέρα και θα επιτρέψει στον αέρα να διαφύγει μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα. Μπορεί να φτιαχτεί μια μεγαλύτερη εκδοχή με μια γκαζα βόλων και ένα καπάκι 1,25 της ίντσας, ένα βύσμα και μια ροδέλα #15 στερεωμένη με σιλικόνη για να μην φύγει από την θέση της. Δεν έχω ποστάρει ακόμα εντελώς την μεγαλύτερη εκδοχή. Η τρυπά εξόδου θα πρέπει να είναι το λιγότερο στο ίδιο μέγεθος με την τρυπά εισόδου για να μην μπορέσει ο αέρας να εισέρθει σε λάθος τρυπά λόγο της αντίστασης. Τα μέρη αυτά πρέπει να αποσυναρμολογούνται και να καθαρίζεται καλά το εσωτερικό τους από τα καθιζήματα.

Σύνδεση URL εικόνας:http://backyardaquaponics.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=2192&p=171829&hilit=minigeyser#p171829

Η ποσότητα της επιστροφής του νερού των δεξαμενών μέσο των βακτηρίων είναι σημαντική για το βιοφιλτραρισμα. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ενυδρειοπονια προτείνουν να ανακατεύετε τον όγκο του νερού της δεξαμενής σας τουλάχιστον μια φορά κάθε ώρα. Αυτό το κάνουμε για να διασφαλίσουμε πως η αμμώνια μπορεί να επεξεργαστεί από τα ωφέλιμα βακτήρια που ζουν στα βίο-μέσα. Ο βαθμός άντλησης της αντλίας θα είναι πάντα μικρότερος από τον εκείνον που καθορίζει το ύψος της κεφάλες του νερού που αντλείται κάθετα. Όπως και να έχει επιλέγω να λειτουργώ το σύστημα μου μονό με αντλίες αέρα για να χρησιμοποιώ λιγότερο αέρα και για να αποδείξω την μέθοδο που λέει πως μπορεί να λειτουργήσει ένα σύστημα μόνο με αυτές. Η άντληση μεγάλου όγκου νερού ανά ώρα δεν είναι εφικτή μονό με μερικές μικρές αντλίες αέρα και το minigeyser. Το minigeyser σχεδιαστηκε για να φτανει το νερό στις καλλιεργητικές κλίνες όχι για να διαχειρίζεται μεγάλη ροη νερού. Έχω την μικρότερη αντλία μου να δουλεύει για να κινείται το νερό και για αερισμό. Ο επιπλέον αέρας βοήθα την ποσότητα του διαλυμένου οξυγόνου που μπορούν να αξιοποιήσουν τα ψάρια. Το διαλυμένο οξυγόνο δημιουργείται από το μέγεθος της επιφάνειας μεταξύ του νερού και του αέρα, έτσι μικρές φυσαλίδες παράγουν περισσότερο διαλυμένο οξυγόνο. Με το βραδύτερη ροη νερού στο σύστημα μου απαιτείται ο καθαρισμός των εξαρτημάτων πιο συχνά και η ταχύτητα μετατροπής της αμμωνίας μειώθηκε.

Οι περιπέτειες συνεχιστήκαν. Είχα πρόβλημα με το να κάνω την αποστράγγιση να λειτουργήσει με τις μικρές δεξαμενές σε μέγεθος κουτιού παπουτσιών. Μετά από πολύ έρευνα κατέληξα ότι φταίει το πως προσπαθούσα να χρησιμοποιήσω πολύ μεγάλες γραμμές και σωληνώσεις αποστράγγισης από PVC για το σύστημα μου οι οποίες μπορούσαν να μου παρέχουν μονό μερικές σταγόνες νερό. Προσπάθησα να φτιάξω κι άλλους τύπους σιφονιών . Αυτή μου η έρευνα είχε ως αποτέλεσμα την ενότητα με τις επιλύσεις προβλημάτων για το σιφόνι καμπάνα αυτού του κειμένου και την περιγραφή της λειτουργίας του κάθε συστήματος αποστράγγισης. Μόλις χρησιμοποίησα το ίδιο μέγεθος σωλήνα με την αντλία νερού μου (το minigeyser) για να παρέχει είσοδο νερού, τα σιφόνια άρχισαν να δουλεύουν. Το σιφόνι καμπάνα πάλι αντιδρούσε με αστάθεια μόλις τα βακτήρια ξεκίνησαν να παράγουν γλίτσα και έτσι σταμάτησα να το χρησιμοποιώ. Σε αυτό το σημείο, σύνδεσα δυο κλίνες χρησιμοποιώντας μια υπερχείλιση χωρίς τρύπες έτσι ώστε και τα δυο να μπορούν να χρησιμοποιούν ένα πιο αξιόπιστο άξονα εξόδου εσωτερικά του δοχείου. Διασκέδασα δοκιμάζοντας διαφορετικές ιδέες και προσπαθώντας να ξεπεράσω τους νόμους της φυσικής. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε πρόσφατα αφού πρόσθεσα βλαστάρια, 2 μοσχεύματα κισσού και 10 ψαράκια φόξινους.

Αυτή η ρύθμιση αμφισβήτησε τις προτάσεις για αναλογία 1:1 στις κλίνες και τα επίπεδα νιτρωδών παρέμειναν γύρω στο 25, μέχρι που έχασα κάποια ψάρια λογά άλλων συνθηκών. Τώρα λειτουργώ μια αντλία αέρα 3.5 watt με δυο εξόδους που και οι δυο τρέχουν μια αντλία minigeyser προς μια πλαστική κλίνη σε μέγεθος κουτιού παπουτσιών. Οι κλίνες αποστραγγίζονται ένα μηχανικό φίλτρο το όποιο χύνει το νερό από την αντίθετη μεριά πίσω στην δεξαμενή. Ακόμα δεν είναι αρκετό το φιλτράρισμα για τα απόβλητα των ψαριών. Καθαρίζω χειροκίνητα μια φορά το μηνά. Χρησιμοποιώ μια άλλη αντλία αέρα 1.5 watt για αερισμό και μια θερμάστρα 50 watt για να κράτα το νερό σε μια θερμοκρασία γύρω στους 25°C (75°F) το χειμώνα. Οι ρηχές καλλιεργητικές κλίνες μου δεν μπορούν να υποστηρίξουν βάρια φυτά έτσι φύτεψα φυτά σαν το σπανακι, μαιντανο και λουλούδια.

Πρόσθεσα επίσης μια μόνιμη παροχή ενεργείας 350VA/200wattsκοστους 40 δολαρίων ΗΠΑ η οποία παρέχει 3 ώρες ενεργεία για την αργή λειτουργία (και χωρίς την θερμάστρα) .Συνειδητοποίησα πως ο μετρητής pH που είχα δεν ήταν πια ακριβής και τώρα χρησιμοποιώ υγρό τεστ. Προσπάθησα να μειώσω τα επίπεδα του pH πολύ γρήγορα και τώρα έχω τα μισά ψάρια. Όσο ζεις μαθαίνεις. Μετά είχα ανάπτυξη αλγείς και κάλυψα τις κλίνες εξωτερικά με ταινία και την δεξαμενή με αλουμινόφυλλο. Ήταν μια καλή εμπειρία που θα μου είναι χρήσιμη όταν θα φτιάξω ένα μεγαλύτερο σύστημα σε θερμοκήπιο. Τώρα ξέρω πως το pH μου ήταν υψηλό λόγο του ασβεστόλιθου που χρησιμοποιούσα. Τώρα χρησιμοποιώ άλλα αυξητικά μέσα.

Σύνδεση URL εικόνας:

http://backyardaquaponics.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=4915

Είναι διασκεδαστικό να παρατηρείς τα φυτά και τα ψάρια (μόνο ο κισσός και το φασόλια άντεξαν το υψηλό pH) να μεγαλώνουν. Παρακολουθώντας το αποστραγγιστικό σύστημα να δουλεύει και ακούγοντας τις αντλίες στο βάθος σου δημιουργείται μια αίσθηση εκπλήρωσης. Εκπαιδέψτε τα ψάρια σας να τρώνε θρεπτικές τροφές και εύκολα προσβάσιμες σε σας. Ζητήστε την βοήθεια συγγενών και φίλων για να κατασκευάσετε το σύστημα σας και να ταΐσετε τα ψάρια σας. Είναι ευκολότερο να επιτύχετε με την βοήθεια άλλων και συγκρίνοντας εμπειρίες.

Πολλοί έχουν παρόμοιες εμπειρίες σαν την δική μου και κάθε άτομο έχει τα δικά του ξεχωριστά προβλήματα με το σύστημα. Για τους περισσότερους από μας αυτό είναι ένα χόμπι και διασκεδάζουμε προσπαθώντας να εφαρμόσουμε διαφορετικές τεχνικές. Κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο για εμπορικούς σκοπούς και συνήθως είναι πρόθυμοι να μοιραστούν πληροφορίες. Άλλοι χρησιμοποιούν μέσα η μεγάλα συστήματα για να βοηθήσουν την περιοχή τους ή άλλες περιοχές στον κόσμο που είναι λιγότερο τυχερές παρέχοντας τροφή. Σχεδιάστε το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος σας πριν αρχίσετε να μαζεύετε υλικά έτσι θα εξοικονομήσετε και χρόνο και χρήμα.

Καλή διασκέδαση και θα τα πούμε στα φόρουμ του διαδικτύου!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη stefania για τη πολύτιμη βοήθειά της στη μετάφραση

http://www.ftiaxno.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: