Για τα μανιτάρια κάνει:
-μία δραχμή αριστολοχεία με κρασί
-η αλισίβα από τη στάχτη των κλημάτων ή από το δέντρο της
άγριας αχλαδιάς, αν ποθεί
-τα άγρια αχλάδια και τα φύλλα του δέντρου, αν βραστούν
μαζί με τα μανιτάρια, αδρανοποιούν το δηλητήριό τους
-η αψιθιά με ξίδι, το μέλι, αν ληφθεί ως μαντζούνι και αν
ποθεί με νερό
-το μελισσόφυλλο με σόδα
-η σόδα ή η αλισίβα ή το αλάτι με
ξίδι
-τα άγρια αχλάδια, αν φαγωθούν
-το μύρο της μαντζουράνας, αν ποθεί
-το ανέρωτο κρασί, αν ποθεί
-η ρίζα και ο
καρπός της πανάκειας του Ασκληπιού,
-ο απήγανος με ξίδι
-το κατακάθι του κρασιού, αν πίνεται καμένο και ωμό μαζί
με νερό
-το ραπάνι, αν φαγωθεί
-το κάρδαμο ή η μουστάρδα
-η κοπριά της κότας μαζί με νερωμένο ξινό κρασί
-πάρα πολύ ενδείκνυται και το άνθος του χαλκού με ξίδι και
-η ρίζα της πυράκανθας (οξυάκανθας) μαζί με ξίδι
http://www.ftiaxno.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου