Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Τεκίλα αξίας... 3,5 εκατομμυρίων!

teqila

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως με 3 άντε 3,5 ευρώ πίναμε ένα σφηνάκι. Με 3,5 εκατομμύρια πόσα σφηνάκια πίνουμε; Μην βιαστείτε να απαντήσετε... μιλάμε για την πιο ακριβή τεκίλα στον κόσμο!

Την πιο «τσουχτερή» τεκίλα δημιούργησε ο Fernando Altamirano, γνωστός Μεξικάνος σχεδιαστής, που διοχέτευσε τον ενθουσιασμό του για το γνωστό ποτό στο... μπουκάλι του.  Αυτό που κοστίζει 3,5 εκατομμύρια δηλαδή δεν είναι το περιεχόμενο, που δεν έχει τίποτα παραπάνω από κάθε άλλη παρόμοια τεκίλα.

Το μπουκάλι, όμως, είναι φτιαγμένο από 2,3 κιλά πλατίνα και έχει πάνω του 4.000 διαμάντια 328 καρατίων!  Αμ πως... τυχαία πήρε τ οόνομα «Diamond Sterling»;

Η τεκίλα που περιέχει το χλιδάτο μπουκάλι είναι της εταιρείας Hacienda La Capilla, ωριμασμένη για 7 χρόνια και κατευθείαν από την πολιτεία Jalisco του Μεξικό.

Στόχος του κ. Altamirano είναι να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες για την πιο ακριβή τεκίλα, που κατέχει από το 1996 η ίδια εταιρεία, με μπουκάλι το οποίο πουλήθηκε στις ΗΠΑ έναντι 225.000 δολαρίων.

Το «τσουχτερό» ποτό θα περιοδεύσει σε Λονδίνο, Παρίσι, Ελβετία, Ισπανία, Μονακό και Ντουμπάι και θα πωληθεί στον τυχερό που θα κάνει την μεγαλύτερη προσφορά. Ο αγοραστής του θα μπορεί να τα τσούξει μετά, αν και πρώτα θα τον έχει τσούξει... στην τσέπη!

 

 

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: