Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Εκπνέει η προθεσμία για περαίωση

 

doy.01

Εκπνέει την Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση της περαίωσης. Μέχρι και αύριο όσοι υπόχρεοι δεν έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση για το κλείσιμο των εκκρεμών τους φορολογικών υποθέσεων της τελευταίας δεκαετίας, μπορούν να υποβάλλουν εφόσον το επιθυμούν αιτήσεις στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., αλλά και να αποδεχτούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα της περαίωσης.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στον ενάμιση μήνα που εφαρμόζεται η περαίωση έχουν ενταχθεί 461.850 φυσικά και νομικά πρόσωπα και το συνολικό ποσό που έχει βεβαιωθεί κατόπιν της αποδοχής ανέρχεται μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου σε 1.581.678.830 ευρώ, ενώ από αυτά έχουν ήδη καταβληθεί 769.149.480 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται σε δόσεις, όπως προβλέπει ο νόμος.

Eν τω μεταξύ από το ΥΠΟΙΚ δόθηκαν νέες οδηγίες και διευκρινίσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν από τις ΔΟΥ ειδικές περιπτώσεις που προέκυψαν κατά την πληρωμή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της περαίωσης στις τράπεζες ή στις εφορίες, καθώς και λόγω νέων στοιχείων που θα περιέλθουν σε γνώση των ΔΟΥ, για επιχειρήσεις που έχουν ήδη αποδεχθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης.

 

 

apokalipseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: