Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Τη δηλητηρίαση φαγητών σε αμερικανικά ξενοδοχεία σχεδίαζε η Αλ Κάιντα

 

al-qaedaΗ Αλ Κάιντα σχεδίαζε να δηλητηριάσει το φαγητό που σερβιριζόταν σε αμερικανικά ξενοδοχεία και εστιατόρια, σύμφωνα με πληροφορίες Αμερικανών αξιωματούχων που μεταδόθηκαν από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο πυρήνας της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο, που χρησιμοποιεί ως βάση την Υεμένη, η ίδια οργάνωση που έστειλε στα τέλη του Οκτωβρίου τα παγιδευμένα δέματα στις ΗΠΑ, εξέτασε το ενδεχόμενο να δηλητηριάσει με κυάνιο και ρικίνη τα τρόφιμα σε αμερικανικά εστιατόρια και ξενοδοχεία, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών στο CNN.

Αξιωματούχος της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας που δεν κατονομάσθηκε, δήλωσε ότι το θέμα κυκλοφορούσε «εδώ και πολλούς μήνες» σε on line συνομιλίες σε διευθύνσεις που χρησιμοποιούν τα μέλη ή οι υποστηρικτές της οργάνωσης.

Άλλος αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι η απειλή αυτή εθεωρείτο από τις αμερικανικές υπηρεσίες «αξιόπιστη».

Σύμφωνα με το CNN, οι αρχές συνάντησαν υπεύθυνους του ξενοδοχειακού τομέα και τομέα της εστίασης για να εξετάσουν τρόπους για την ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων.

Σύμφωνα με τον Σον Σμίθ, εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας, η Αλ Κάιντα έχει κάνει λόγο δημόσια για την πρόθεσή της να προσφύγει σε μη συμβατικές επιθέσεις.

«Λαμβάνουμε συχνά πληροφορίες για διάφορες μορφές επιθέσεων που οι τρομοκράτες προτίθενται να πραγματοποιήσουν, αλλά οι οποίες συχνά υπερβαίνουν τις ικανότητές τους», πρόσθεσε.

apokalipsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: