Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

10ος πανελλήνιος διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας

Μάθε παιδί μου... ορθογραφία

Μάθε παιδί μου... ορθογραφία

 

Μαθητές και μαθήτριες της Γ' Γυμνασίου ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων από τον Έβρο μέχρι και την Καστοριά θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.
Στο γλωσσικό παιχνίδι, οι μαθητές θα κληθούν να γράψουν σωστά, να ερμηνεύσουν και να συντάξουν λέξεις όπως «ευθύβολος», «παρείσακτος», αλλά και άλλες δυσκολότερες, τις οποίες πιθανώς να αδυνατούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποιοι ενήλικες.
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει περίπου 6 ώρες και θα περιλαμβάνει δύο φάσεις. Στην πρώτη, ο κάθε διαγωνιζόμενος καλείται να διαλέξει έναν κλειστό λαχνό, στον οποίο είναι γραμμένη μία λέξη. Μέσα σε τρία λεπτά, θα πρέπει να γράψει στον πίνακα σωστά την ορθογραφία της, να εξηγήσει προφορικά την έννοια της και να δημιουργήσει μία περίοδο στην οποία θα χρησιμοποιεί επιτυχώς την συγκεκριμένη λέξη.
Στην δεύτερη φάση, συμμετέχουν οι μαθητές με την καλύτερη βαθμολογία της Α΄ φάσης, ενώ η διαδικασία που ακολουθείται είναι ίδια, αλλά με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.
Για τους τρεις πρώτους νικητές το έπαθλο είναι 500, 300 και 200 ευρώ, ενώ σε όλους δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής και βιβλία.

 

πηγη newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: