Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

απειλεί ο Ριζάι


Επεισοδιακή ήταν η αυλαία στη δίκη Ριζάι στο Εφετείο, για την απόδραση από τον Κορυδαλλό, τον Φεβρουάριο του 2009.

Μόλις ο Αλκέτ Ριζάι άκουσε τον εισαγγελέα έδρας, Γιάννη Αγγελή, να προτείνει την ενοχή της αγαπημένης του Σούλας Μητροπία, εξαγριώθηκε και άρχισε να εκτοξεύει απειλές, λέγοντας: "Εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα των επαναστατών. Θα δεις".

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να παραδώσει αναφορά στον προϊστάμενό του Ι. Σακελλάκο προκειμένου να κρίνει εάν χρειάζεται να ερευνηθούν περαιτέρω οι απειλές Ριζάι.

Η αναφορά του κ. Αγγελή θα διαβιβαστεί και στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπου η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ των ποινικών και τρομοκρατών εξετάζεται εδώ και καιρό.

Ο Αλκέτ Ριζάι από την πρώτη μέρα της δίκης προσπάθησε να αθωώσει την αγαπημένη του τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι δεν ήταν εκείνη η γυναίκα που νοίκιασε με το ψευδώνυμο "Αλεξάνδροβα" το ελικόπτερο με το οποίο έγινε η απόδραση από τον Κορυδαλλό.

"Η Σούλα δεν ήταν στο ελικόπτερο. Ούτε στο όνειρό της δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο" είχε πει στην απολογία του ο Ριζάι.

Ο εισαγγελέας, στην αγόρευσή του προ ημερών, είχε ζητήσει την ενοχή της Σούλας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτή ήταν η γυναίκα που βοήθησε τους, Ριζάι και Παλαιοκώστα.

Αμέσως μετά την απειλητική φράση ο συνήγορος του Αλκέτ Ριζάι ζήτησε συγνώμη από τους δικαστές και απέδωσε αυτή την απειλή στη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής.

Οι ποινές για τους κατηγορούμενους:

Ο Αλκέτ Ριζάι καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών και 10 μηνών κατά συγχώνευση

Η Σούλα Μητροπια σε ποινή φυλάκισης 10 ετών κατά συγχώνευση

Ο ξάδελφος του Ριζάι, Έρβις Στεφάνι, σε ποινή φυλάκισης 7 ετών

Η σύντροφος του Στεφάνι κρίθηκε ένοχη μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών (το δικαστήριο της χορήγησε 3ετή αναστολή και συνεπώς είναι ελεύθερη)

Στον Χρύσανθο Αναγνωστόπουλο, από τον οποίο ο Ριζάι είχε αγοράσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, επιβλήθηκε ποινή ενός χρόνου.

πηγη MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια: