Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ

 

 

 

 

 

 

Μέχρι σήμερα Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 μπορούν όσοι φορολογούμενοι έχουν εκκρεμείς υποθέσεις στα δικαστήρια ή εμπλέκονται σε υποθέσεις λήψης ή έκδοσης μη νόμιμων φορολογικών στοιχείων και επιθυμούν να περαιώσουν τις υποθέσεις τους, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες , παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα παράταση  λόγω της υψηλής προσέλευσης που παρατηρείται  τις τελευταίες ημέρες αλλά και εξαιτίας πιθανότητας για ένταξη για ένταξη των 63.000 φορολογούμενων με μεγάλη ακίνητη περιουσία (άνω των 400.000 ευρώ) οι οποίοι σήμερα εξαιρούνται. 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για νέα παράταση. 
Οι αρχικές προθεσμίες έληγαν στις 26 και 24 Νοεμβρίου 2010 αντίστοιχα. Με βάση τις νέες προθεσμίες, όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις λήψης ή έκδοσης μη νόμιμων φορολογικών στοιχείων μπορούν να υποβάλλουν το ειδικό σημείωμα στην εφορία τους έως τις 29 Νοεμβρίου και όσοι έχουν εκκρεμείς υποθέσεις στα δικαστήρια - και θέλουν να τις περαιώσουν- θα πρέπει έως την ίδια ημερομηνία να υποβάλλουν σχετική αίτηση επίσης στην εφορία τους.
Η περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι προαιρετική. Αποτελεί όμως την τελευταία ευκαιρία για τους φορολογούμενους να γυρίσουν οριστικά σελίδα στις σχέσεις τους με την Εφορία. Να κάνουν μια νέα αρχή, που εφεξής θα στηρίζεται σε αυστηρούς, συστηματικούς και καθαρούς κανόνες προσδιορισμού και ελέγχου των φορολογικών υποχρεώσεων.

 

Πηγή: Express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: