Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Πάρτι κάνουν και οι Σκοπιανοί για την εκλογή Μπουτάρη...!

ellinikiafipnisis.blogspot.com

Γράφει ο Τηλέμαχος Κόκκος


Παραλήρημα κατά παντός πολίτη που δεν ψήφισε τον Γ. Μπουτάρη για δήμαρχο της Θεσσαλονίκης δημοσιεύει το σκοπιανό περιοδικό «Forum», με την υπογραφή του δημοσιογράφου του Αθανάς Κιπόβσκιν.

Κατά τον Σκοπιανό δημοσιογράφο, επιτέλους νίκησε η Δημοκρατία, αφού επιτέλους θα βοηθηθεί η επικοινωνία με την περιοχή της Θεσσαλονίκης, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατον – τι εννοεί άραγε ως «επικοινωνία» με την «περιοχή» της Θεσσαλονίκης; Όπως γράφει ο δημοσιογράφος του περιοδικού «η ήττα για τα εθνικιστικά και ξενοφοβικά στοιχεία στη Β. Ελλάδα και στην Θεσσαλονίκη ήταν απρόβλεπτη για την παράταξη της αντιμακεδονικής (!) πολιτικής».
Αποκαλεί τη νίκη (του Μπουτάρη, αλλά και δική τους όπως αφήνουν να εννοηθεί) ευπρόσδεκτη σε μια εποχή που οι Έλληνες πλήττονται από σοβαρή οικονομική κρίση με σημαντικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Σημειώνει ότι το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών έδειξε αφενός πως η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. μειώθηκε από τις δέκα στις δύο μονάδες και αφετέρου ότι «το εκλογικό σώμα έδειξε ωριμότητα απέναντι στην κενή ρητορική και τον λαϊκισμό» (κάνει και… αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα!).
Η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος συνεχίζεται με την εκτίμηση πως η Αριστερά και το Κέντρο έδωσαν τη νίκη στο ΠΑΣΟΚ, αλλά μιλά και για ικανοποιητικό αποτέλεσμα για την Δεξιά, παρά τις ήττες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σημειώνει πως επί 26 χρόνια η Θεσσαλονίκη είχε γίνει «το προπύργιο του ελληνικού εθνικισμού» ειδικά όσον αφορά στο «Μακεδονικό Ζήτημα».
Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Κύριος υποστηριχτής του Γκιουλέκα ήταν ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ο σκληρότερος εθνικιστής στην Ελλάδα και δημιουργός του ξενοφοβικού κλίματος στην Θεσσαλονίκη. Αρνείται την πραγματικότητα ο Άνθιμος και ρίχνει κατάρες και αναθέματα σε συναδέλφους μας δημοσιογράφους (σ.σ. σκοπιανή δημοσιογραφική αλληλεγγύη) μόνο και μόνο επειδή δεν είναι εθνικιστές και φασίστες σαν αυτόν!»
Ο συντάκτης του άρθρου υπογραμμίζει πως η Θεσσαλονίκη κατευθύνονταν επί χρόνια απ' τον Άνθιμο που ήθελε να διοργανώσει στην Θεσσαλονίκη την «κηδεία» του Μ. Αλεξάνδρου.
Προσθέτει μάλιστα ειρωνικά πως αν και ο Μεγαλέξανδρος πέθανε πριν από 2.500 χρόνια, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είχαν συγκλονιστεί με την ιδέα της κηδείας ενός νεκρού εδώ και 25 αιώνες.
Και καταλήγει το δημοσίευμα: «Τώρα με Δήμαρχο τον Μπουτάρη υπάρχουν περιθώρια να πιστεύουμε ότι τελικά θα μπορέσει να επιτευχθεί η κανονική επικοινωνία με την περιοχή της Θεσσαλονίκης, κάτι που ήταν αδύνατον από την εποχή της «ανεξαρτησίας της Μακεδονίας»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: