Συστατικά
Αλευρι – 500 γρ. περιπου, (μπορει και λιγοτερο) για ολες τις χρησεις
Χυμό πορτοκάλι – 1/2 νεροποτηρο φυσικο
Καλαμποκελαιο – 1/2 νεροποτηρο
Ξυσμα απο πορτοκαλι – απο 1 πορτοκαλι
Μαγια – 1 φακ.ξερη
μπεικιν παουντερ – 1/2 φακ.
Βανιλια – 1
Κακαο – 2 κ.σουπας
Κανελα – 1 κ.γλυκου γεματο σκονη
Γαρυφαλο – 1/2 κ.γλυκου
Αλατι – 1 πρεζα
Καρυδια – 60 γρ. τριμμενο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Ζαχαρη – 1/2 κιλο
Νερο – 2 νεροποτηρα
Βανιλια – 1
Κανελα – 1 ξυλακι
Χυμό λεμόνι – απο μισο λεμονι και την λεμονοκουπα
Γλυκοζη – 3 κ.σουπας
Εκτέλεση
Σε λεκάνη βαζουμε το σπορελαιο,τον χυμο πορτοκαλιου,την μαγια το ξυσμα πορτοκαλιου
και ανακατευουμε με το συρμα.
Κατοπιν ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι οπου εχουμε ανακατεψει (μεσα στο αλευρι) το μπεικιν,την βανιλια,το αλατι
και αρχιζουμε να ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη και ευπλαστη ζυμη.
Πλαθουμε σε ρολο την ζυμη και παιρνουμε το 1/3
το τοποθετουμε σε μπολ και προσθετουμε το κακαο,την κανελα,το γαρυφαλο το καρυδι
και ζυμωνουμε μεχρι να ενωθουν καλα ολα τα υλικα.
Στρωνουμε στον παγκο μας λαδοκολλα βαζουμε την ασπρη ζυμη και την ανοιγουμε σε παραληλογραμμο σχημα.
Την καφε ζυμη την πλαθουμε σε τρια μπαστουνια στο ιδιο πλατος με την ασπρη,τοποθετουμε στην ακρη της ζυμης το μπαστουνι και το τυλιγουμε 2 φορες.
Με μαχαιρι κοβουμε το ρολο απο την υπολοιπΑη λευκη ζυμη και κοβουμε το ρολο σε μικρα ρολακια σε μεγεθος ενος δαχτυλου
τα τοποθετουμε στην λαμαρινα του φουρνου μας τα πιεζουμε ελαφρα απο πανω να απλωσουν λιγο και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 1/2 ωρα περιπου.
Σε κατσαρολα βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι και τα αφηνουμε για 10 λεπτα περιπου να βρασουν σε χαμηλη θερμοκρασια.
Οσο ειναι ζεστα τα ροξακια και το σιροπι τα σιροπιαζουμε βαζοντας λιγα λιγα μεσα στην κατσαρολα μεχρι να δουμε οτι εχουν πιει (ρουφηξει) το αναλογο σιροπι και τα τοποθετουμε σε πιατελα.
Καλή Επιτυχία
Φωτό: www.bonito.com.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου