Για τον χαλβά θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. σοκολάτα υγείας
- 1⁄2 κιλό ταχίνι
- 4 κ.σ. βούτυρο με ελαιόλαδο
- 1 φλ. χαλβάς αμυγδάλου
- 1 φλ. χαλβάς κακάο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα κομμένα & ασπρισμένα
- 1 ξύσμα από πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα υγείας.
- Προσθέτετε το βούτυρο με ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ταχίνι και ανακατεύετε καλά.
- Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τα 2 είδη χαλβά και τα ανακατεύετε μεταξύ τους.
- Σε μια φόρμα κέικ στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και σε στρώσεις εναλλάξ ρίχνετε το μείγμα σοκολάτας, το θρυμματισμένο χαλβά και τα αμύγδαλα.
- Φροντίζετε ώστε η τελευταία στρώση να είναι σοκολάτα.
- Κατόπιν βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για να κρυώσει.
- Αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε ένα δίσκο και αφαιρείτε προσεχτικά το αντικολλητικό χαρτί.
Πηγή: minerva
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου