Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Κωσταραζινά σφηνάκια

IMGP0841

· Το κρύο έκανε αισθητή την παρουσία του αλλά και πάλι η συνταγή είναι μισή γιατί οι αθηναίοι μας πήραν και τα χιόνια, είχαμε ένα προτέρημα απέναντι τους μας το στέρησαν και αυτό.

· Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα όχι μόνο λόγο κρύου αλλά και από τις διάφορες γουρουνοχαρές που στήνονται, για παράδειγμα σήμερα στο αρχονταρίκι στο παλιό Κωσταράζι μια παρέα φτιάχνει τσιγαρίδες και ψήνει κρέας από το γουρούνι που αγόρασαν. Πιστοί στην παράδοση και την αναβίωση των εθίμων του χωριού μας.

· Στην διάρκεια των επομένων ημερών θα οργανωθούν και άλλες τέτοιου είδους

εκδηλώσεις και αυτό είναι ευχάριστο γιατί μας βγάζει από την ρουτίνα.

· χθες στο καζάνι του Μπάγγου έβρασα τα τσίπουρα του apolnarama. Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους θαμώνες ήταν θετικές. Οι εκφράσεις του τύπου ‘’ στην πέτρα να φυτρώνει ‘’ και ‘’ αγίασμα’’ δίνανε και πέρνανε!!!!

· Καλό το τσίπουρο, αλλά φέτος πολύ ταλαιπωρία και τρέξιμο από γραφείο σε γραφείο για να συγκεντρώσω τα απαραίτητα δικαιολογητικά ,τελικά βρέθηκα να έχω περισσότερα χαρτιά από ότι τσίπουρο.

· Στο κοινοτικό κατάστημα του χωριού μας εδώ και ένα μήνα η σημαία η ελληνική ανεμίζει αλλά όμως είναι σε άθλια κατάσταση, κουρελιασμένη και κρατιέται μόνο από την μια μεριά του σχοινιού. Αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί μέσα και περνάνε καθημερινά από μπροστά της δεν μπορούν να ενημερώσουν κάποιον να την αλλάξει?

· Περνάνε στον κεντρικό δρόμο τα διακοσμητικά φωτιστικά, αυτό το πεζοδρόμιο μπροστά από το μαγαζί μας το έχουν χαλάσει και το έχουν ξαναφτιάξει πάνω από 3 φορές και μάλιστα η τελευταία φορά ήταν και η χειρότερη γιατί μας άφησαν ένα μεγάλο σκαλοπάτι στην αυλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: