Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Υπερψηφίστηκε ο νέος νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

 

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων, ο νέος νόμος-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχοντας επιτύχει επί της αρχής, μια πρωτοφανή για εκπαιδευτικό νόμο, συναίνεση 250 βουλευτών.
Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τις αλλαγές βάσει των οποίων εξασφαλίστηκε η συμφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις....
οποίες, εκτός της ρητής κατάργησης των διατάξεων περί πανεπιστημιακού ασύλου και της αλλαγής του τρόπου εκλογής των πρυτάνεων, προστέθηκε και η απαγόρευση εκλογής του ίδιου πρύτανη για δεύτερη συνεχή θητεία στο ίδιο ίδρυμα.
Η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε υπερήφανη για τη διαδικασία και για την μεγάλη πλειοψηφία που συγκέντρωσαν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. «Επειδή όλοι πιστεύουμε πως αλλάζοντας την παιδεία αλλάζουμε την Ελλάδα, και επειδή η συναίνεση δεν είναι τυχαίο γεγονός, εύχομαι αυτό να είναι η αρχή μιας πορείας για το επόμενο διάστημα σε όλα τα επίπεδα - και στην οικονομία» ανέφερε η υπουργός.
Σε ό,τι αφορά τα ΤΕΙ, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως για να προχωρήσει η τρίτη βαθμίδα των μεταπτυχιακών (τα διδακτορικά), θα πρέπει πρώτα να ωριμάσει η δεύτερη. «Τα ΤΕΙ δεν είναι πανεπιστήμια, αλλά έχουν άλλους σκοπούς. Είναι αδύνατον να οδηγηθούμε σε πραγματική απόδοση, αν ο στόχος μας είναι να κάνουμε το ένα ομοιότυπο του άλλου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι απορρίφθηκε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για συμμετοχή του 5% των φοιτητών στη διαδικασία εκλογής του πρύτανη και ο εισηγητής του κόμματος Άρης Σπηλιωτόπουλος δεσμεύθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα το εφαρμόσει.
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ καλωσόρισε τη Νέα Δημοκρατία στο «στρατόπεδο του Ναι», η γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε αλισβερίσι τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι ο Νόμος δεν θα εφαρμοστεί γιατί έχει προβλήματα Συνταγματικότητας.
http://news.pathfinder.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: