Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Εξαπάτηση Ελλήνων από «συμβούλους μετανάστευσης» στην Αυστραλία

 

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Tη διερεύνηση της δραστηριότητας ατόμων που παρουσιάζονται ως «σύμβουλοι μετανάστευσης» και αποσπούν χρήματα από ενδιαφερόμενους Έλληνες να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, ζήτησε από την Ομοσπονδιακή αστυνομία το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης. Σύμφωνα με καταγγελίες «θυμάτων», κομπιναδόροι τους υπόσχονται να τους εξασφαλίσουν άδεια εισόδου στην Αυστραλία έναντι υψηλών χρηματικών ποσών.

Όπως ανέφερε ο «Νέος Κόσμος», η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας έχει λάβει πολλές επώνυμες καταγγελίες από Ελλαδίτες ενδιαφερόμενους να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, ότι οι ανώνυμοι «σύμβουλοι μετανάστευσης» τους ζητούν μεγάλα ποσά για την έκδοση βίζας και εξεύρεση εργασίας. Έρευνα που διενέργησε η Κοινότητα, αποκάλυψε ότι πραγματικά κάποιοι επιτήδειοι μέσω του διαδικτύου και με παραπλανητικές ιστοσελίδες υπόσχονται την έκδοση βίζας και εργασίας έναντι αμοιβής. Ο γενικός γραμματέας της Κοινότητας Κώστας Μάρκου, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο», ότι το γραφείο της Κοινότητας δέχεται σχεδόν καθημερινά καταγγελίες από Ελλαδίτες, που πιέζονται ασφυκτικά από τους άγνωστους.

Υπενθυμίζεται, ότι το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης στην επίσημη ιστοσελίδα του συμβουλεύει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν «σύμβουλο μετανάστευσης» να αναθέτουν τις υποθέσεις τους σε εγγεγραμμένους συμβούλους, δηλαδή σε συμβούλους που λειτουργούν με την απαιτούμενη ειδική άδεια.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.mara.gov.au) δημοσιεύεται ονομαστικός κατάλογος νόμιμων διαδικασιών μετανάστευσης. Επίσης, το υπουργείο συμβουλεύει ενδιαφερόμενους να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία να μην καταχωρούν τα προσωπικά τους στοιχεία σε διάφορες ιστοσελίδες.

Το υπουργείο τονίζει, ακόμη, ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζονται τη βοήθεια «συμβούλου μετανάστευσης» για να προετοιμάσουν την αίτησή του, διότι όλες οι οδηγίες συμπλήρωσης του εντύπου προσφέρονται δωρεάν στην ιστοσελίδα.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: