Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Nέα συνέντευξη Νταλάρα " Δεν διαδήλωσα ποτέ υπέρ του Οτζαλάν"!- "Ισως στο μέλλον τραγουδήσω στα τούρκικα"

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Δεν διαδήλωσα ποτέ υπέρ του Αμντουλάχ Οζταλάν, από που συμπεράνατε αυτό;»  δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, ο Γιώργος Νταλάρας, που με αφορμή την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη. δίνει συνεντεύξεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Ο ίδιος τονίζει πως για τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων «φταίνε οι εθνικιστές και οι φανατικοί θρησκευόμενοι»!

Οι γείτονες μας μέχρι πρόσφατα των θεωρούσαν «εχθρό των Τούρκων» λόγω των συναυλιών του υπέρ της Κύπρου και λόγω των απόψεων του υπέρ του Οτζαλάν. Ο Νταλάρας τους διαψεύδει.

Η τουρκάλα δημοσιογράφος Ιπέκ Ιζτζί, ρώτησε στον έλληνα τραγουδιστή αν συμμετείχε σε επιτροπή που έκανε πορεία υπερ του Κούρδου ηγέτη ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε « εμείς δεν είμασταν 20 άτομα αλλά χιλιάδες. Όμως δεν βρεθήκαμε εκεί για να στηρίξουμε τον Οτζαλάν. Απου το συμπεράνατε αυτό. Δεν μας άρεσε ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας στο θέμα του Οτζαλάν. Εμείς διαδηλώσαμε κατά του βαθέως κράτους της Ελλάδας.»

Η τουρκάλα δημοσιογράφος επιμένει και ρωτά στον έλληνα τραγουδιστή « ναι αλλά αυτή η πορεία είχε γίνει γνωστή στην Τουρκία πως ήταν υπέρ του Οτζαλάν».

Ο Γιώργος Νταλάρας που απόψε δίνει συναυλία στην Κωνσταντινούπολη επέμεινε στην άποψη του και δήλωσε «Όχι εμείς διαδηλώσαμε κατά του βαθέως κράτους. Με κανέναν τρόπο δεν συγκεντρωθήκαμε για τον Οτζαλάν, ούτε για να στηρίξουμε τον Οτζαλάν. Αυτό το τονίζω.»
. Σε ερώτηση της τουρκάλας δημοσιογράφου για το «τι φταίει για τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων» ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε και τόνισε «δυο είναι τα βασικά προβλήματα. Οι εθνικιστές και οι φανατικά θρησκευόμενοι»

Όσο για τη συναυλία και στην ερώτηση αν θα τραγουδούσε ποτέ στην Τουρκική γλώσσα ο έλληνα τραγουδιστής δήλωσε « Τραγουδώ Ιταλικά και Ισπανικά. Η τουρκική είναι δύσκολη γλώσσα για μένα. Αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω στο μέλλον. Μόνο που θα είναι κακή η προφορά μου»
Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Ηürriyet o Γιώργος Νταλάρας είχε δηλώσει πως «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια και όχι στην Ελλάδα η την Τουρκία» όπως και ότι για «το Κυπριακό φταίνε η Αγγλία , η Ελλάδα και η Τουρκία».

on alert

Δεν υπάρχουν σχόλια: