Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Στα Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης οι αιτήσεις των κτηνοτρόφων για την ηλεκτρονική σήμανση βοοειδών, αιγοπροβάτων,χοίρων.

 

provata_6

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ η οποία ορίζει ότι οι κτηνοτρόφοι θα έχουν την δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στα Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε.) για την χορήγηση έγκρισης ενωτίων στο πλαίσιο του εθνικού συστήματος αναγνώρισης και καταγραφής βοοειδών - αιγοπροβάτων – χοίρων. Σύμφωνα με την ΚΥΑ οι κτηνοτρόφοι πρέπει να καταθέσουν μια σειρά δικαιολογητικών, μέσα σε 60 ημέρες από την παρέλευση του αιτήματος και την υποβολή πλήρους φακέλου με τα απαραίτητα έγγραφα-δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία, θα έχει εκδοθεί η τελική πράξη.

Όπως ορίζεται στην απόφαση, η δαπάνη καθορίζεται από τα εργαστήρια και βαρύνει τον αιτούντα.

Οι διοικητικές διαδικασίες της χορήγησης

α) άδειας σκοπιμότητας ίδρυσης και λειτουργίας σφαγείων οπληφόρων ζώων και πτηνοσφαγείων,
β) έγκρισης ενωτίων στο πλαίσιο του εθνικού συστήματος αναγνώρισης και καταγραφής βοοειδών−αιγοπροβάτων − χοίρων,
γ) έγκρισης εξοπλισμού για την ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων (ηλεκτρονικοί στομαχικοί βώλοι και συσκευές αναγνώρισης), να ενταχθούν στο σύστημα πληροφόρησης και διεκπεραίωσης των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε.).
Για τη διεκπεραίωση των παραπάνω διοικητικών διαδικασιών, συμπληρώνονται ειδικά έντυπα αιτήσεων τα οποία περιλαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τα έντυπα επισυνάπτονται σε αυτήν την απόφαση και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της, επίσης ισχύουν και για τη διεκπεραίωση των οικείων πιστοποιημένων διαδικασιών από τα Κ.Ε.Π.

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες της ΚΥΑ

agrotypos.gr:17.11.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: