Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ξεπούλησε η Tesla!

 

 

Λεφτά υπάρχουν. Αλλα όχι στην Ελλάδα, για άλλη μια φορά. Ετσι η Tesla ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του 2012, που είναι 1.500 αυτοκίνητα, πουλήθηκαν! Η τιμή του είναι γύρω στα 60.000 αμερικάνικα δολάρια και οι άνθρωποι που το παρήγγειλαν πλήρωσαν προκαταβολή 5.000 δολάρια.
Το Model S είναι ένα όμορφο sport sedan μήκους σχεδόν πέντε μέτρων που μπορεί να μετακινήσει πέντε ενήλικες με τις αποσκευές τους.
Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει σχεδόν 250 ίππους, με την τελική ταχύτητα του μοντέλου περιορίζεται ηλεκτρονικά (δηλαδή πάει και παραπάνω) στα 210 km/h , ενώ το 0-100 km επιτάχυνσης καλύπτονται σε  περίπου 6 sec. Πηγή της ενέργειας που δίνει ζωή στον κινητήρα του εντυπωσιακού μοντέλου είναι μία συστοιχία μπαταριών λιθίου, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούμε καθημερινά σε φορητές ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, laptops και οι οποίες είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του αυτοκινήτου!
Η φόρτιση γίνεται είτε από μια απλή πρίζα (των 220V), είτε από ειδική εγκατάσταση στο parking του σπιτιού σας, η οποία επίσης  χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό ρεύμα του δικτύου της περιοχής σας. Η φόρτιση με την απλή πρίζα διαρκεί μέχρι 3,5 ώρες, ενώ με την ειδική εγκατάσταση (κοστίζει περίπου 3.000 €) περιορίζεται στα 45 λεπτά.
Σημειώστε ότι το Model S θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις μπαταριών, με ακτίνα δράσης 260, 370 και 480 km.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: