Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ- ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ»

    

Kapnisma2

Από το τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται  ότι μετά το πέρας της θερινής περιόδου, κατά την οποία για την  ανάπτυξη καθισμάτων χρησιμοποιούντο  ως επί το πλείστον οι υπαίθριοι χώροι των καταστημάτων και με την έναρξη της χειμερινής περιόδου, κατά την οποία γίνεται αποκλειστική χρήση του στεγασμένου (νόμιμου) χώρου των καταστημάτων θεωρείται δεδομένο ότι, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εξακολουθεί να ισχύει η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, η οποία επιβλήθηκε με το Ν. 3868/2010.
Ως εκ τούτου στους παραβάτες καπνιστές επιβάλλονται πρόστιμα από 50 έως 500 ευρώ.

Στους παραβάτες υπεύθυνους διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων στους οποίους απαγορεύεται το κάπνισμα επιβάλλονται πρόστιμα από 500 έως 10000 ευρώ, για κάθε παράβαση, τα οποία διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής.
Πρόσθετα 
Α) προσωρινή σφράγιση του καταστήματος σε περίπτωση διαπίστωσης 4ης υποτροπής
Β) οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας σε περίπτωση 5ης υποτροπής.
Κατά της πράξης επιβολής προστίμου, ο παραβάτης, μπορεί να διατυπώσει εγγράφως τις αντιρρήσεις του, στον προϊστάμενο της υπηρεσίας στον οποίο ανήκει το όργανο το οποίο διαπίστωσε την παράβαση, εντός δέκα (10) ημερών.  Μετά το πέρας της προθεσμίας το πρόστιμο αποστέλλεται για βεβαίωση στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία.
Κάθε παραβάτης είναι υποχρεωμένος να δώσει στα όργανα ελέγχου οποιοδήποτε από τα προσωπικά του στοιχεία ή τα στοιχεία της επιχείρησής του θα ζητηθεί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ   

Δεν υπάρχουν σχόλια: